Dündar’dan Gagavuzya’daki Türk yatırımcıya moral

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın teşviki ve Yeşim CEO’su Şenol Şenkaya’nın desteğiyle Gagavuzya’da faaliyet gösteren Ahmet Şekercigiller’e ait Asena Tekstil’i ziyaret etti.

Dündar’dan Gagavuzya’daki Türk yatırımcıya moral

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’ın teşviki ve Yeşim CEO’su Şenol Şenkaya’nın desteğiyle Moldova sınırları içinde Özerk bir bölge olan ve Türk toplumunun yaşadığı Gagavuzya’da faaliyet gösteren Ahmet Şekercigiller’e ait Asena Tekstil’i ziyaret etti. Dündar’ın ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını belirten Şekercigiller, ”Bu bölgede yalnız olmadığımızı bize gösterdiği için sayın Dündar’a çok teşekkür ederim. Fabrikamızı gezerken, kendisine bilgi verdim. Bu bölge halkının gelir seviyesi gerçekten çok düşük. Zor şartlarda yaşıyorlar. Biz kendi soyumuzdan olan Gagavuz halkını destek olmak adına yatırımlarımızı her geçen gün arttırıyor” dedi.

BURADA TÜRKLER YALNIZ DEĞİL

Asena tekstilde incelemelerde bulunan ve Ahmat Şekercigiller’i tebrik eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise şunları kaldetti: “Ahmet beyin bu bölgeye verdiği destek ve istihdam ile Gagavuz Türkleri yalnız olmadıklarını, Türkiye’nin yanlarında olduğunu gördü. Burada devasa bir tesis kurulmuş. İşsizliğin hat safhada olduğu ülkede 1.600 kişi çalıştırmak çok önemli bir destek. Fabrika ziyaretimizde çalışanlarla da sohbet ettik ne kadar mutlu oldukları yüzlerinden belliydi.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X