‘Dünya Arabasız Günü’ için pedal çevirdiler

Tophane Rotary Klubü’nün Dünya Arabasız Günü için bu yıl yedincisini düzenlediği turda, bine yakın bisikletli pedal çevirdi.

‘Dünya Arabasız Günü’ için pedal çevirdiler

22 Eylül Dünya Arabasız Günü sebebiyle bine yakın bisikletli Tophane surları önünden Mudanya’ya kadar pedal çevirdi. Tophane Rotary Kulübü’nün bu yıl 7’ncısını düzenlemiş olduğu bisiklet turuna yoğun ilgi vardı.

 

7’den 70’e vatandaşların aileleri ve arkadaşlarıyla katıldığı etkinlikte Tophane Rotary Kulübü yetkilileri katılımcılara formalarını dağıttı. Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiği bisiklet turunda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in start vermesi ile sporcular Mudanya’ya doğru pedal çevirmeye başladı. Bir buçuk saat süren turun sonunda Mudanya’da çekiliş yapılarak katılanlara hediyeler dağıtıldı. Engelli vatandaşlar ve çocuklar da tura katıldı. 

7 senedir her turda en önde Türk bayrağını taşıdığını belirten Bursalı güvenlik görevlisi İsmet Tekin, “Yirmi senedir bilfiil bisiklete biniyorum. Her gün işe de bisikletle gidip geliyorum. İnsanlara sağlığın her şeyden önce geldiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Tophane Rotary Kulübü Başkanı Yalçın Aras, “Büyük şehirleri yaşanmaz hale getiren trafik ve karbon yayan yakıtlar gün geçtikçe insanlara, çevreye, doğaya, her şeye zarar veriyor. Biz insanların bisiklet kullanmasına dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

Tura Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiğini belirten Bozbey, “En çevreci ulaşım aracı olan bisikletlerin de hem spor, hem de ulaşımda kullanılmasını öne çıkarıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X