Dünya fotoğrafı Bursa’da buluşuyor

‘Birlikte Yaşamak’ temasıyla bu yıl dördüncüsü yapılacak olan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest), 6-11 Aralık 2014 tarihleri arasında fotoğraf sanatçılarıyla fotoğraf tutkunlarını Bursa’da buluşturacak. Park Jongwoo, Carlos Spottorno, S

Dünya fotoğrafı Bursa’da buluşuyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle bu yıl 6-11 Aralık 2014 tarihleri arasında Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nin (BursaFotoFest), dördüncüsü düzenleniyor. ‘Birlikte Yaşamak’ temasıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılacak olan BursaFotoFest, sergileriyle yüzbinlerce kişiyi fotoğraf sanatı etrafında buluşturacak.
 
Küratörüğünü Hasan Şenyüksel’in yaptığı festival kapsamında, birçok panel, toplantı, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmeleri gerçekleştirilecek. BursaFotoFest, Magnum Photos’dan Chris Steele-Perkins’in (İngiltere), Panos Pictures’dan Martin Roemers’in (Hollanda) ve Carlos Spottorno’nun (İspanya), VII Photo Agency’den Ron Haviv’nin (ABD) ve Güney Kore’den Park Jongwoo’nun da aralarında bulunduğu 10’a yakın yabancı sanatçıyı Bursa’da ağırlayacak. Festivalde Türkiye’den ise aralarında Sabit Kalfagil, İzzet Keribar, Kamil Fırat ve Timurtaş Onan gibi usta isimlerin bulunduğu 40’a yakın fotoğraf sanatçısı yer alacak. Söyleşilerde usta fotoğrafçılar çalışmalarını ve anılarını fotoğraf tutkunlarıyla paylaşacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek panel, portfolyo ve atölye çalışmalarında fotoğraf tutkunları sanatçılarla bir araya gelecek.
 
4. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali bünyesinde ‘Birlikte Yaşamak’ temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenleniyor. ‘Fotoğraf tutkunlarının www.bursaphotofest.org adresi üzerinden başvurabileceği uluslararası fotoğraf yarışması için son tarih ise 20 Kasım. Katılımcıların en fazla 4 fotoğrafla başvurabileceği yarışmanın jüri üyeliklerini ise Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Öğr. Gör. Kamil Fırat, Dr. Ceyhun İrgil, Neslişah Hanzade Erbey Kuşku, Öğr. Gör. Alper Bilsel, Bülent Suberk ve Öğr. Gör. Mustafa Bilge Satkın yapıyor. Uluslararası kurallara göre düzenlenen BursaFotoFest yarışmasının patronaj numarası ‘United Photographers International’ (UPI) tarafından veriliyor.
 
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, “Çevre coğrafyadaki en büyük fotoğraf festivallerinden birini organize ediyoruz. Festival kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden fotoğrafçılar ve fotoğraflar Bursa’da buluşacak” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X