Dünya genelinde kızamık alarmı

DSÖ, kızamık vakalarında dünya çapında alarm verici bir artış yaşandığını bildirdi. Özellikle Afrika’da durum endişe verici boyutlarda. Türkiye’nin yer aldığı Avrupa bölgesinde de yüzde 120’lik artış kaydedildi.

Dünya genelinde kızamık alarmı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2019 yılının ilk 7 ayında 182 ülkede yaklaşık 365 bin kızamık vakasının kaydedildiğini, böylece 2018 genelindeki vaka sayısının aşıldığını duyurdu. Bu rakam 2006’dan bu yana kaydedilen en yüksek orana tekabül ederken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre de 3 katlık artış anlamına geliyor.

DSÖ’nün konuyla ilgili açıklamasında, dünya çapında milyonlarca insanın tehlikede olduğuna dikkat çekilerek seyahate çıkacak olanlara aşı defterlerini kontrol etme ve risk altındaki bölgelere yolculuktan en geç 15 gün önce aşı olma tavsiyesinde bulunuldu.

TÜRKİYE DAHİL AVRUPA BÜLGESİNDE YÜZDE 120…

Türkiye ile birlikte Rusya, İsrail, Özbekistan ve Azerbaycan’ın da içinde bulunduğu Avrupa bölgesinde ise kızamık vakalarında yüzde 120’lik bir artış yaşandığına dikkat çekildi. Almanya’da ise 2017 yılında 930 kişiye kızamık teşhisi koyulurken, 2018’de bu sayı yaklaşık 540’a geriledi. Ancak içinde bulunduğumuz 2019’da şu ana dek, geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla kızamık vakasının tespit edildiği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X