Dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld, hayatını kaybetti

Bir ay önce rahatsızlıklarından dolayı defilesine katılamayan dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld, hayatını kaybetti

Gerçek adı Karl Otto Lagerfeldt olan dünyaca ünlü modacı Karl Lagerfeld 85 yaşında hayatını kaybetti. Lagerfeld, bir ay önceki son couture defilesine sağlık sebeplerinden dolayı katılamamıştı.

Ä°lgili resim

BU SABAH HAYATINI KAYBETTİ

Fransız moda evi Chanel’in yaratıcı yönetmeni, moda dünyasının ünlü ismi Karl Lagerfeld hayatını kaybetti. Fransız Closer dergisi, 85 yaşındaki ünlü tasarımcının bu sabah hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ä°lgili resim

SON DEFİLESİNE KATILAMAMIŞTI

Modacı, Chanel’in 22 Ocak’taki defilesini kaçırmış, firmadan ‘Lagerfeld’in yorgun hissettiği’ açıklaması yapılmıştı.

karl lagerfeld gençliği ile ilgili görsel sonucu

KARL LAGERFELD KİMDİR?

Karl Lagerfeld, gerçek adı Karl Otto Lagerfeldt 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri. Almanya’nın Hamburg şehrinde doğdu ve Paris’te yaşıyor ve çalışıyor. 1980’li yılların başlarında kendine ait parfüm ve giyim eşyası üreten markasını piyasaya sürdü.
 

Ä°lgili resim

Uzun kariyeri boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük moda evleri ile ortaklaşa çalıştı. 2004 yılında kendi markası KL Tommy Hilfiger´e satılmıştır. Brezilya’lı ayakkabı markası Melissa için 4 sezon boyunca kapsül koleksiyonlar tasarladı. 10 Eylül 1933’te Almanya’nın Hamburg kentinde doğan Karl Otto Lagerfeldt, reklam açısından daha uygun olduğu için soyadındaki ‘t’yi attı.

karl lagerfeld gençliği ile ilgili görsel sonucu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X