Dünyaca ünlü müzik okulunda okuyacak 

Barenboim-Said Akademi’ye girmeyi başaran 11’inci Türk öğrenci oldu.

Dünyaca ünlü müzik okulunda okuyacak 

Bilkent ve Hacettepe Üniversitesi konservatuar bölümlerinden mezun olduktan sonra trombon eğitimine Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda devam eden 22 yaşındaki Dalsu Cantaş, dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan Barenboim-Said Akademi’de yüzde yüz bursla öğrenim görmeye hak kazandı. 

Ortaokul yıllarında trombona merak salan Cansu Daltaş, bu konudaki ilk eğitimini Bilkent Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nde aldı. Buradan mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuarı’na geçerek, trombon bilgisini ve deneyimini geliştiren Daltaş, bununla da yetinmeyerek, Uludağ Üniversitesi Konservatuarı’nda öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Peter Körner’dan eğitim alabilmek için Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim hayatına başladı. Öğretmeni Peter Körner’in tavsiyesi üzerine dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Barenboim-Said Akademi’nin sınavlarına giren Daltaş, bu okulda yüzde yüz burslu okumaya hak kazandı. Daltaş, Barenboim-Said Akademi’de öğrenim görecek 11’inci Türk öğrenci oldu.

İLK ÖNCE VAZGEÇMİŞ…

İlk başta okulun başvuru formunun ilk sayfasını doldurup vazgeçtiğini belirten Cansu Daltaş, “Sonra akademi bana mail attı başvurmak için son 4 günümün olduğunu hatırlattı. Formları doldurup video kaydı hazırladım ve gönderdim. Böylece ön elemeyi geçtim ve Mayıs ayında sınava çağırdılar. Oradaki hocalarla sohbet edip armoni ile ilgili sınava girdim ve daha sonra trombon çaldım. Sonra okula kabul edildim ve şimdi okula gitmeye hazırlanıyorum” dedi.

“TROMBON ÇALAMIYORUM DİYE AĞLIYORDUM”…

Trombon çalmasında öğretmenlerinin etkisi olduğunu kaydeden Daltaş, “İlk müziğe başladığım zamanlar trombonun ne olduğunu hiç bilmiyordum. İlk çalmaya başladığımda boyu benimle aynıydı. İlk başlarda çalamadığım için ağlamıştım ama şimdi iyi bir yerdeyim. Caz müziği çok seviyorum. En büyük hayallerimden biri bir caz grubumun olması. İlk hedefim trombonun Türkiye’de biraz daha tanınması. Kimse trombonu bilmiyor ve adını söyleyemeyenler dahi çok fazla. Umarım ileride insanlar trombonu benim ismimle bilebilir. Umarım sayemde bir çok çocuk trombon çalmak ister” dedi.

“TÜRKİYE’DEN GİDEN İLK TROMBONCU”

Öğrencisinin Barenboim-Said Akademiyi kazanarak büyük başarı elde ettiğini belirten Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Peter Körner, “Okulun en büyük özelliği tamamen İngilizce olarak müzik eğitimin yanında felsefe eğitimi de veriyorlar. İnanılmaz imkanlar var. Çok iyi hocalarla eğitim görecek. Dalsu, Türkiye’den giden öğrenciler arasında ilk tromboncu. Güzel imkanlar onu bekliyor. Öğrencimin oradan mezun olduktan sonra yüksek lisans yapıp bir grupta çalmasını bekliyorum” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X