Dünyada bir ilk!

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, yurt dışından getirilen “eğitim robotu” ile ortaokul ve lise öğrencilerine kodlama ve robotik kodlama dersleri verecek.

Dünyada bir ilk!

Özel bir firma tarafından BTÜ’ye kazandırılan ve eğitim robotu olarak tanımlanan platform üzerinden üniversite öğrencileri, algoritmalar ve yazılımlar geliştirerek cisim takibi, görüntü işleme, belirtilmiş işaretleyicilerin otonom izlenmesi ve isteğe göre ateş edilmesi ve otonom insan takibi gibi eğitimleri gerçekleştirebilecek. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversitenin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından robotlar ve akıllı sistemler konusunda uzmanlaşması istenen kurumlardan biri olduğunu, bu nedenle altyapılarını güçlü hale getirdiklerini belirtti. 

robot1.jpg

DÜNYADA BİR İLK

Sektördeki gerçek ortamı üniversiteye taşımaya gayret ettiklerini belirten Karademir, dünyada ilk defa eğitim amaçlı uygulama gerçekleştiren robotu, öğrencilere sunma zorunluluğu hissettiklerini, bu robot sayesinde öğrencilerin kodlama eğitimini kendi kendilerine yapabileceklerini ve kendi rotalarına göre dizayn edebileceklerini vurguladı. 

robot2.jpg

BİLGİLER TEORİDE KALMAYACAK 

Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Nurettin Gökhan Adar amaçlarının, öğrencilerin teoride gördükleri bilgileri pratikte de uygulamaları ve algoritma geliştirerek robotun hedeflenen görevleri yerine getirmesi olduğunu belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X