Dünyada manşet! Türkiye’nin lehine sonuçlandı

Dünyanın önde gelen basın yayın kuruluşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen görüşmeyi manşetlerine taşıdı.

Dünyada manşet! Türkiye’nin lehine sonuçlandı

 Görüşmeyi son dakika olarak duyuran gazeteler, buluşmanın Türkiye’nin lehine sonuçlandığı yorumunu yaptı.

İndependent: İşler Erdoğan’ın lehine gözüküyor. Trump döneminde Beyaz Saray’ı iki kez ziyaret eden lider sayısı çok az. Hele bir Türk liderin ABD Başkanı ile bu derece sık görüşebilmesi oldukça nadir.

Financial Times: Haberde, Erdoğan’ın ‘soykırım’ kararını eleştirdiği, Trump’ın ise Erdoğan’ın “büyük hayranı” olduğunu söyleyerek Ankara’nın askeri gücünden övgüyle bahsettiğini ve Bağdadi’nin operasyonu sırasındaki yardımlarından dolayı Erdoğan’a teşekkür ettiği belirtildi.

Ria Novosti: Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Donald Trump’a saygısız mektubunu geri verdi. Görüşmede ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürtlerle iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtti.

Die Welt: Erdoğan mektubu iade etti, Trump ise bu konuda dün kendisinin hiç de alışık olmadığı bir şeyi yaptı: Sustu
Spiegel: ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile yaşanan ihtilafın tam ortasında mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile olan ilişkisini net bir şekilde övdü. Hatta Beyaz Saray’da yapılan basın toplantısında Trump konuğuna övgüler yağdırdı.

AFP: Donald Trump, Erdoğan ile ‘dostluğunun’ eskiliğinin altını çizdi. Görüşme, haftalardır devam eden ihtilaflara rağmen gerçekleşti. Oval Ofis’te Erdoğan’ın yanında Trump, ‘Uzun zamandır dostuz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X