Dünyanın aradığı kadın İstanbul’da bu otelde kalmış

Fransa’daki market baskınından kaçarak kurtulduğu ileri sürülen Hayat Boumeddiene’nin, AB’nin arananlar listesinde olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya Madrid’den uçağa bindiği ileri sürüldü. Hayat’ın uçtuğu yer ise İstanbul!

Dünyanın aradığı kadın İstanbul’da bu otelde kalmış

Fransız polisinin market baskınından kaçarak kurtulduğunu iddia ettiği Hayat Boumeddiene’nin, 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaptığı ortaya çıktı. 

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Hayat Boumeddiene’nin ismi gazetelere yansıyınca, MİT devere girdi. Ve kadının, saldırılar olmadan önce 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaparken şüpheli hareketleri nedeniyle takibe alındığı ortaya çıktı.

MİT tarafından adım adım takip edilen kadının, Kadıköy’deki Bade Otel’de iki gece kaldığı kaydedildi.

Haberde, 5 Ocak’ta Suriye’ye geçen Boumeddiene’nin kaldığı otelin yetkililerinin konuşmaktan kaçındığı belirtilirken, Boumeddiene’nin Paris’teki market baskınını yapan Amedy Coulibaly ile beraber olduğu ve kaçtığı iddia edilmişti.

Gazetenin haberinde, Boumeddiene’nin AB istihbarat ağı içinde ‘arananlar listesinde’ yer almasına rağmen açık kimliği ve pasaportunu kullanarak Madrid Havalimanı’ndan direkt olarak İstanbul’a uçuşuna izin verilmesinin, Ankara’nın tepkisini çektiği de kaydedildi.

Ayrıca Türk güvenlik yetkililerinin, Boumeddiene’nin gelişine göz yumulmasına ve sonrasında da ısrarla istenmesine rağmen bilgi paylaşımı yapmamasından rahatsız olduğunun öğrenildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X