Dünyanın en renkli karnavalı

Her şubat ayı, Venedik dev bir maskeli baloya sahne oluyor. Kostümler, maskeler, sokak partileri ve elbette şehrin kendi büyüsü.

Dünyanın en renkli karnavalı

Paskalya’ya hazırlık niteliğinde olan Venedik Karnavalı, bu yıl 16 Şubat – 5 Mart 2019 tarihlerinde düzenleniyor. Bu karnaval geleneği aslında yüzyıllardır İtalya’nın tümüne yayılsa da, Venedik’te bir başka renkli yaşanıyor.

Şehrin tüm sokakları, kanalları ve meydanları 17. yüzyıl aristokratlarınkine benzeyen ihtişamlı kostümleri giymiş karnaval katılımcılarıyla dolup taşıyor.

Venedik’le özdeşleşen maske geleneği, Venediklilerin partilerde kimliklerini gizleme isteğiyle 13. yüzyılda ortaya çıktı. Böylelikle yüzlerini maskeyle gizleyen aristokratlar ve alt tabakadan insanlar, bu partilerde sınıf ayrımlarını gözetmeksizin kaynaşabiliyordu.

Ancak maskeler, kumar ya da fuhuş gibi yasadışı eylemlerde de kullanılmaya başlanınca, 18. yüzyılda, yalnızca karnaval dönemlerinde izin verilmek üzere yasaklandı. Festivalin etkinlik takviminde ayrıca, “Festa delle Maria”, yani yüzyıllar önce korsanların elinden kurtarılan on iki genç kadının anıldığı Maria’ların yürüyüşü, “Kartalın Uçuşu” ve “Aslanın Uçuşu” gösterileri, her gün düzenlenen ve en iyi maskelerin seçildiği yarışmalar, havai fişek gösterileri ve klasik müzik konserleri bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X