Dürbünü elinden düşürmedi

Rusya lideri Vladimir Putin, son 37 yılın en büyük tatbikatı Vostok 2018’i yerinde izledi

Dürbünü elinden düşürmedi

Putin, Sibirya’daki Tsugol eğitim alanına Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile birlikte geldi. Tatbikatın ana etabını takip eden Rusya lideri, Rus ordusunun ve donanmasının ilk defa zor ve büyük ölçekli bir sınavdan geçtiğini söyledi. Batılı ülkelerden yükselen eleştirileri yanıtlayan Putin, ‘Bizim saldırgan planlarımız olmaz, olamaz. Bizim dış politikamız ilgilenen tüm ülkelerle yaratıcı iş birliğini hedeflemektedir. İşte bu yüzden dünyadaki 59 ülkeden 87 gözlemci bu tatbikatı izliyor’ dedi. 

Putin kürsüde konuşurken, karadan havaya füzeler fırlatıldı. Gövde gösterisinin dünkü bölümünde helikopterden indirme yapıldı. Putin, Tsugol’da kaldığı sürede elinden dürbünü düşürmedi. Rus lider, tatbikatın ardından bazı Rus, Çinli ve Moğol askerlere madalyalarını verdi ardından da  tatbikat alanında mutfak bölümünü denetledi.Tatbikatı Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ve Moğolistan Silahlı Kuvvetler Birliği Komutanı Ganselem Lhagvasuren izledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X