Durhasan Barajı tamamlandı

Büyükorhan Durhasan Barajı ve Sulamasının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Aydın, barajla 2 bin 430 dekar zirai alana sulama suyu verileceğini kaydetti.

Durhasan Barajı tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ), Bursa’ya yaptığı yatırımlarla verimli toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ’nin vatandaşların en yaşamsal ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal güvenliğini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak amacıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi, ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

Bu kapsamda Bursalı çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlayacak Büyükorhan Durhasan Barajı ve Sulamasının tamamlandığını duyuran Aydın, 2019 yılı sulama sezonunda, Durhasan Barajında depolanacak su ile 2 bin 430 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verileceğini vurguladı. Temelden 39 metre yüksekliğindeki Durhasan Barajının 868 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayan Genel Müdür Aydın, şu bilgileri aktardı:

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI…

‘Bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte tarımsal üretimin arttırılması halinde, tarıma dayalı sanayinin de gelişerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı öngörüyoruz.

Bu nedenlerle tarımsal sulama olanaklarının artırılması bölge için büyük önem arz etmektedir. Sulama şebekesi de tamamlanan işimiz, 2019 yılı itibariyle işletmeye açılacak olup, bu proje ile 2018 fiyatları ile yıllık 1 milyon 295 bin lira gelir artışı elde edilmesini hedefliyoruz” dedi.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Bursa’ya bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X