Duş alan kadını gözetleyen polis memurundan şok iddia!

Birleşik Krallık’ta bir polis memuru duş alan bir kadını gözetlediği için röntgencilikten suçlu bulundu. Metropolitan Polis çavuşu tıraş bıçağını aradığını iddia etti.

Duş alan kadını gözetleyen polis memurundan şok iddia!

Dedektif Çavuş Benjamin McNish, çıplak kadının fotoğraflarını çekmek için telefonunu kullandığı sırada yalnızca tıraş bıçağını aradığını iddia etti fakat savcılık bunun “saçma bir yalan” olduğunu söyledi.

Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), mağdurun 18 Şubat 2019 sabahı Londra’daki Swiss Cottage’daki bir dairede duş alırken banyoya dönük bir telefon kamerası fark ettiğini söyledi.

Kamera ortadan kaybolmuş fakat tekrar baktığında geri dönmüştü, bu da yıkanırken birinin onu fotoğrafladığı veya videoya aldığı konusunda endişelenmesine neden olmuştu.

Bir havlu kapıp banyodan dışarı fırlayan mağdur, McNish’i bulup olayla ilgili yüzleşti.

Çocuk istismarı ve toplum desteği soruşturmalarında çalışan Metropolitan Polis çavuşu fotoğraf çektiğini itiraf etti ve “Evet, öyle yapıyordum ama onları sildim” dedi.

McNish, Southwark Kraliyet Mahkemesi’nde perşembe günü karara bağlanan duruşmanın ardından bir röntgencilik suçlamasıyla hüküm giydi.

Polis memuru daha sonraki bir tarihte cezanın belirlenmesi için tekrar mahkemeye çıkacak.

CPS’den kıdemli uzman savcı Andrew Levin şunları söyledi:

“Benjamin McNish, kendi cinsel tatmini için duş alan bir kadını rızası olmadan gözetleyen görev başındaki bir polis memuruydu. Bu, McNish’in gözetleme hakkı olmayan özel bir eylemdir. Bir banyoda gözetleyerek kurbanın mahremiyetini ihlal etti. Eylemleri açıkça yasa dışı ve kesinlikle kabul edilemez.”

Levin şöyle ekledi:

“Duruşma sırasında McNish, telefonunu lavabonun yanında tıraş bıçağını aramak için kullandığını iddia etti fakat savcılık jüriye bunun saçma bir yalan olduğunu kanıtlayabildi. CPS, bunu yapabileceği kanıtlar olduğu sürece kim olduklarına bakılmaksızın suç işleyen herkesi her zaman kovuşturmayı amaçlayacaktır.”

Independent Türkçe

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X