Düşerek ölen adamın organları 3 kişiye umut oldu

Bursa’da, oturduğu sitenin girişinde düşerek ağır yaralanan 58 yaşındaki adamın organları nakil bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Düşerek ölen adamın organları 3 kişiye umut oldu

Edinilen bilgiye göre olay, 6 Ocak’ta Mudanya’nın Halitpaşa Mahallesi’nde bir sitede meydana geldi. Sitenin araç girişinde düşen 58 yaşındaki Zafer Karagöz, olay yerine çağrılan 112 ambulansıyla Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği düşünülen Karagöz, durumunun ciddiyetini koruması üzerine Çekirge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Günlerdir ölüm kalım savaşı veren Karagöz’ün dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Zor bir karar veren ailesi, Karagöz’ün organlarını bağışladı.

Yapılan ameliyatla Karagöz’ün 3 organı ve iki korneası alındı. Böbreklerden biri ile karaciğeri Bursa’daki özel bir hastaneye, diğer böbreği ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Alınan kornealar da nakil bekleyen iki hastaya ışık oldu.

Organ naklinde geçen yılın Türkiye şampiyonu olan Çekirge Devlet Hastanesi’nin yöneticisi Kayhan Sonkur, organ naklinin önemine dikkat çekerek, “Hastane olarak geçen yıl Türkiye birincisiydik. Bu sene de 2015 yılının ilk organ bağışını dün itibariyle yaptık. Biz yönetim olarak organ bağışı yapan ekibin tamamen arkasındayız. Uyum içinde çalışıyoruz“ dedi.

“BAĞIŞLAYICI AİLEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Timur Didinen ise, “Dün akşam 58 yaşındaki bir hastamızın beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli için ailesiyle görüştük. Sağ olsun ikiletmeden çok medeni bir şekilde organları bağışladılar. Bir karaciğer, 2 böbrek ve 2 korneası alındı. Alının organlar nakil bekleyen hastaneye gönderildi. Bağışlayıcı aileye çok teşekkür ediyor. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu, yılın ilk donörü oldu. Geçen sene bizim hastanemiz bu hususta Türkiye birincisi olmuştu. Bu sefer de hedefimiz birincilik. Çünkü bu husus çok önemli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X