‘Düşman kardeşler’ kucaklaştı

Kore Yarımadası bir tarihi zirveye daha tanık oluyor. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapacağı zirve ve 3 günlük ziyaret çerçevesinde Pyongyang’a geldi.

‘Düşman kardeşler’ kucaklaştı

Kuzey Kore lideri, Güney  Kore Devlet Başkanı Moon’u havalimanında karşıladı. İki liderin  kucaklaşması dikkati çekti. İkili, başkent caddelerinde bekleyen  kalabalığı araçlarından selamlayarak devlet konuk evi Paekhwawon’a geçti. Moon’a Kuzey Kore ziyaretinde eşi Kim Jung-sook ile 110 civarında  Güney Koreli yetkili eşlik ediyor. 

Nükleer silahlardan arınmanın ve kalıcı barış için atılacak adımların ana gündem olarak konuşulacağı zirve aslında ABD ile Kuzey Kore arasında askıya alınan görüşmeleri yeniden canlandırma amacı taşıyor. ABD Kuzey Kore’yi denüklerizasyonu söz verilen ölçüde ve hızda gerçekleştirmemekle suçluyor ve gizli şekilde nükleer çalışmaların devam ettirildiğine inanılıyor.

 Kuzey Kore ise iddiaları yalanlıyor ve varolan güvensizlikten ABD’nin sorumlu olduğunu ileri sürüyor. Moon Jae-in ise ABD Başkanı Donald Trump’ın görev süresi bitmeden veya bu süreden de önce başına azil süreci gibi bir iş gelmeden başlamış olan tarihi görüşmeleri tamamına erdirmek ve bölgede kalıcı barışı tesis etmek istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X