Düşünceli hırsızlar kamerada

Bursa’da bir fotoğraf stüdyosuna giren 2 kişi yarım paket sigarayı bile çalarken, dükkan sahibini düşünüp bir fotoğraf makinesine dokunmadı.

Düşünceli hırsızlar kamerada
Yunuseli Mahallesi’nde bir fotoğraf stüdyosuna gelen yüzleri maskeli iki hırsız, iş yerinin kapısını levye ile kırarak içeri girdi. Şahıslar iş yerine 4 defa girip, 16 bin lira değerinde olan 3 adet fotoğraf makinesi, 1 adet kamera, 1 laptop, 2 lens, 1 televizyon 600 lira para ve iş yeri sahibinin yarım paket sigarasını çaldı. Dükkandaki bütün elektronik cihazları çalan hırsızlar, bir fotoğraf makinesine dokunmadı.
İş yeri sahibi Sezay Mutlu, düşünceli hırsızlara bir fotoğraf makinesini almadıkları için teşekkür etti. Hırsızlara seslenen Mutlu, “Her şeyimi çaldınız ama laptopumun içinde müşterilerime teslim etmem gereken görüntü ve fotoğraflar var. Bari laptopumu getirin” dedi.

Dükkanından 16 bin liralık cihazı çalındığını ifade eden Mutlu, “Sabah stüdyomu açtığımda plazma televizyonumun düşmüş olduğunu zannettim. İçeri girdiğimde dizüstü bilgisayarımın ve stüdyodaki makinelerimin eksik olduğunu fark ettim. Daha sonra polisi aradım ve güvenlik görüntüsünü izledim. Görüntülerde, gece saatlerinde yüzleri gözükmeyen 2 kişi kapımı zorlayıp açıyor. İlk girişlerinde 1 tane laptop alıyorlar. Aradan 3 dakika geçiyor, tekrar içeri giriyorlar ve plazma televizyonumu çalıyorlar. Televizyonu aldıktan sonra tekrar içeri girip stüdyodaki makineler ve tesisatımı çalıyorlar. Bununla da yetinemiyorlar, tekrar gelip kasamdaki 600 yüz liramı, stüdyo makinemi ve masamdaki son yarım paket sigaramı çalıp uzaklaşıyorlar. Yaklaşık 16 bin lira kadar zararım var. Sonuçta biz küçük esnafız. Bunların olmamasını istiyoruz. Stüdyoda bir tane makine bırakmışlar. Sanırım o makineyi görememişler. Makine koltuğun üzerinde en gözükür yerde. Veya hırsızlar insafa gelmiş, sabah dükkan sahibi vesikalık fotoğraf çeker, belki evine ekmek götürür diye almamış. Allah razı olsun onlardan. Toplam 2 adet fotoğraf makinesi, 1 adet stüdyo fotoğraf makinesi, 1 adet kamera, 1 adet televizyon, 1 adet laptop, 2 adet lens ve 600 lira nakit paramı, artı yarım paket sigaramı almışlar. Bu kadar rahat bir hırsızlık yaptıkları için onları tebrik ediyorum. Benim canımı yaktınız, bari diğer esnafların canını yakmayın. Çaldığınız sizin olsun, bana gerekli olan sadece laptopum çünkü çalışmalarım içinde. Ama yakalanırsanız da çok mutlu olacağım. Albümlerimin hepsi laptopun içinde. En azından 40 adet müşterilerime teslim etmediğim albüm var. Bu albümleri yapmak 2 ay sürüyor. Bu hırsızlar bizim 2 ayımızı çaldı” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X