Duvar krizi büyüyor

ABD’de federal hükümetin kapanmasına kadar giden duvar krizi bitmek bilmiyor. Demokratlar, çoğunluğu ele geçirdikleri Temsilciler Meclisi’nde, ilk iş olarak ABD Başkanı Trump’ın ‘Meksika’ya duvar’ planına karşı harekete geçti. 

Duvar krizi büyüyor

ABD’de Kasım ayında yapılan ara seçimlerin ardından yenilenen Temsilciler Meclisi, yeni dönem için göreve başladı. 
ABD Kongresi’nin iki kanadından birini oluşturan 435 üyeli Temsilciler Meclisi’ndeki ilk oturumda Demokratlardan Nancy Pelosi, Meclis Başkanlığı görevine seçildi.

Mecliste 13 gündür bu kriz nedeniyle kapalı olan federal hükümeti işler hale getirmesi amaçlanan alternatif fon paketi, Trump’ın veto tehdidine rağmen onaylandı. Bu iki aşamalı pakette, sınırın fiziki güvenliğini artırması için ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na 1,3 milyar Dolar, teknik takip ve diğer teknolojiler için de bazı başka sınır güvenlik kurumlarına 300 milyon Dolar kaynak ayrılıyor.

Pelosi yaptığı açıklamada  ABD Başkanı Trump’ın ‘Meksika’ya duvar” planına rest çekti ve “Bu duvarı yapmıyoruz” ddedi. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, “Bunun siyasetle de alakası yok. Bunun, iki ülke arasında hiç de ahlaki olmayan bir duvarla alakası var. Bu eski kafalı bir düşüncenin ürünü. Ayrıca maliyeti de uygun değil” şeklinde konuştu.

“DUVAR GELİYOR” PAYLAŞIMI

ABD Başkanı Donald Trump ise Temsilciler Meclisi’nde bu süreç devam ederken, Instagram hesabından, Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisine atıfla, “Duvar Geliyor” (The Wall is Coming) paylaşımı yaptı.

TRUMP GÖREVDEN ALINSIN

Öte yandan yemin töreninin ardından Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Brad Sherman, Başkan Donald Trump’ın görevden alınmasını öngören bir tasarı sunacağını açıkladı. Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Trump’a, eski FBI Başkanı James Comey’i kovarak hukuka engel olmanın da dahil olduğu birçok suçlama yönelten Sherman, ‘Bu tasarının sunulması için tüm nedenler mevcut. Donald Trump, her geçen gün Beyaz Saray’dan ayrılmasının ülkemiz için iyi olacağını gösteriyor’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X