Duymadıkları ritme ayak uyduruyorlar

Diyarbakır Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu bünyesinde oluşturulan 12 kişilik halk oyunları ekibinde yer alan öğrenciler, duymamalarına rağmen ritimlere ayak uydurarak yöresel oyunları öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Duymadıkları ritme ayak uyduruyorlar

İşitme engellerine rağmen yüksek ritimli eserler eşliğinde yöresel oyunları oynamayı öğrenen öğrencilerin hem sosyalleşmesi sağlandı hem de özgüvenleri gelişti.  

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuray Hurata, öğrencilerin halk oyunları öğrenme isteğine yönelik okul yönetiminden talep aldıklarını, bunun üzerine kurs açtıklarını söyledi.

Kurs sayesinde işitme engelli öğrencilerin halk oyunlarını öğrendiğini kaydeden Hurata, öğrencilerin bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

457siz-33.jpg

Surkent İşitme Engelliler Ortaokulu Müdürü Sabahattin Can da işitme engelli öğrencilerden oluşan 12 kişilik  halk oyunları ekibi kurduklarını ifade etti.

Bu çalışma sayesinde hem toplumda farkındalık oluştuğunu hem de işitme engelli öğrencilerin sosyalleşmelerini sağladıklarını anlatan Can, ‘Çocuklar ekip ruhu, uyum ve denge içerisinde yöresel oyunları oynuyor’ diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X