ECB faiz indirimi yapabilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, enflasyonun hedefine ulaşmaması halinde ECB’nin faiz indirimi yapabileceğini belirtti.

ECB faiz indirimi yapabilir

Draghi, Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’nda yaptığı konuşmada, görevlerini yerine getirmede yetkilerini esneklikle kullanacaklarını söyledi. Risk görünümünün aşağı yönlü kaldığını ifade eden Draghi, bunun iyileşmemesi durumunda ECB’nin para politikalarını daha fazla teşvik için tekrar kolaylaştıracağını vurguladı.

ECB’nin, gelecekte fiyat istikrarındaki zorluklara cevap vermek için önümüzdeki haftalarda seçenekleri değerlendirmeye alacağını dile getiren Draghi, bankadan ‘teşvik’ yönünde bir hareketin beklenenden daha önce gelebileceğinin altını çizdi.

Varlık alımlarının potansiyelinin yetersiz kaldığına dair piyasanın endişelerini reddeden Draghi, daha fazla varlık alımı için yer olduğunu anlattı. Enflasyonun hedefine ulaşmaması halinde ECB’nin faiz indirimi veya daha fazla varlık alımı yapabileceğine işaret eden Draghi, ‘’Daha fazla faiz indirimi ve daha fazla parasal genişleme ECB’nin araç setinin bir parçasıdır” dedi. Draghi’nin konuşmasının ardından euro, dolara karşı sert düşüş gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X