Edirne`de grizu parlaması: 3 yaralı

Edirne`nin Uzunköprü ilçesinde, bir kömür madeninde meydana gelen grizu parlamasında 3 işçi yaralandı.

Edirne`de grizu parlaması: 3 yaralı
Uzunköprü ilçesine bağlı Altınyazı köyünde Mustafa K’ye ait madenin 6. metresinde grizu parlaması sonucu işçiler Nezi Ören (48), kardeşi Seyfi Ören (44) ile oğlu Muhammet Ören (25) yaralandı.
 
Olayın ardından yaralı işçiler tedavileri için hastaneye kaldırılırken, madende çalışma durduruldu ve soruşturma başlatıldı.
 
“İşletmenin üretim faaliyeti durdurulmuş”
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde, bir kömür madeninde meydana gelen grizu parlamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Kazanın yaşandığı madenin işletmecisi Altınyazı Madencilik’e ilişkin bilgiler veren Yıldız, şöyle konuştu:
 
“Altınyazı Madencilik’e Haziran 2014’te heyet gitmiş, eksikler tespit edilmiş, durdurulmuş. 23 Eylül’de eksik evraklar getirilmiş ve 27 Ekim’de de üretim faaliyeti durdurulmuş. Saat 19.00’da bugün (dün) orada bir kaza olmuş. Ne diyebilirim, ben hangi arkadaşıma ne diyebilirim? Orada eksiklik tespit etmiş, üretimi durdurmuş ama orada şu veya bu şekilde daha sebebini bilmiyorum. Çok taze bir olay.”
 
İş müfettişleri görevlendirildi
 
Bu arada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatı üzerine, Uzunköprü’de 3 işçinin yaralanmasıyla sonuçlanan grizu parlaması, iş müfettişlerince incelenecek.
 
Yaralı işçilerden 2’si İstanbul’a getirildi
 
Bu arada, grizu parlaması sonucu yaralanan 3 işçiden 2’si İstanbul’a getirildi.
 
Uzunköprü ilçesinin Altınyazı köyünde Mustafa K’ye ait madenin 6. metresinde meydana gelen grizu parlamasında yaralanan işçilerden Nezi Ören (48) ve kardeşi Seyfi Ören (44), iki ayrı ambulansla sevk edildikleri Edirne’den Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildi.
 
Acil serviste tetkikleri yapılan yaralıların tedavilerine, Yanık Tedavi Merkezi’nde devam edileceği bildirildi.
 
Madendeki grizu parlaması nedeniyle yaralanan Nezi Ören, kardeşi Seyfi Ören ile oğlu Muhammet Ören (25), Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Muhammed Ören, yanık ünitesi bulunan Çorlu Devlet Hastanesi’ne, Nezi ve Seyfi Ören ise Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X