Edremit Kaymakamı Sırmalı’dan Kurumlara Eğitimde Seferberlik Çağrısı

Edremit İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Edremit Öğretmen evinde gerçekleştirildi. Toplantıya ba…

Edremit Kaymakamı Sırmalı’dan Kurumlara Eğitimde Seferberlik Çağrısı

Edremit İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Edremit Öğretmen evinde gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı İlçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarımızın halkımızın eğitimine azami katkıda bulunulması noktasında kaynaklarını seferber etmesini istedi. Yaygın eğitimin, Halk Eğitim faaliyetlerinin önemine değinen Kaymakam Sırmalı 7 den 70 geniş bir kitleye çok geniş bir yelpazede hizmet sunan Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızdan olan Halk Eğitimi Merkezlerinin önemine dikkat çeki. Bu görevleri yerine getiren Edremit ve yöre insanına eğitim hizmeti veren Halk Eğitimi Merkezi’nin çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Halk Eğitim ve Çıraklık Eğitim Merkezinin çalışmalarına kurumların azami oranda destek vermesinin önemli olduğunu ifade etti. Toplantıya katılan komisyon üyelerinden hassasiyet içerisinde olmalarının önemli olduğunu belirtti. Özellikle okuma-yazma, meslek edindirmeye yönelik, organik tarım başta olmak üzere tarım sektörü, turizm, sektörü, ve sosyal kültürel eğitimlerin özendirilmesi ve açılmasının önemli olduğunu ifade etti. Merkez Müdür İsmail Damar tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2014-2015 Döneminde yürütülen çalışmalar, karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri ile 2015-2016 Dönemi hazırlıkları ve açılacak eğitim programları hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. 2014-2015 Döneminde 17 Yerleşim Biriminde, 70 Noktada, 103 Dalda açılan 565 Kurs, 12616 Kursiyere ve 2416 Açık Öğretim Öğrencisine hizmet verildiğini, Okuma Yazma, Genel ve Mesleki Kursların yıl boyu sürdürüldüğünü ifade etti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2010-2015 Arası Son altı yılda açılan kurs sayısının 2.482, kursiyer sayısının 52.317, Kurs Dışı Sosyal Kültürel Etkinlik Sayısının 120’yi aştığı ifade edilerek destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Toplantıya Kaymakam Ali Sırmalı’nın yanı sıra Edremit Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar, Maarif Müfettişi Kamil Dereli, Edremit Meslek Yüksek Okulundan Aytekin Ulutaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüseyin Acar, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Şaban Altınsuyu, Merkez Müdür İsmail Damar, Yardımcıları Zerrin Eğrioğlu, Hasan Çam, Türkiye İş Kurumu İlçe Müdürü Nilüfer Karahan, Çevre ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Demirbağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Tuncay Püsküllüoğlu, Terziler Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Madanoğlu, Kahveciler Odası Mustafa Aydoğan, Şoförler Odası Başk Yard. Hanefi Şentürk, Mesleki Eğitim Merkezi Turan Fırat Algül, Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Alparslar, Lokantıcar Odası Başkanı Aykut Dürüst ve okul müdürleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X