Ege’de bir göçmen faciası daha: 13 ölü

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında, Yunanistan’a gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi kurtarıldı.

Ege’de bir göçmen faciası daha: 13 ölü

Ege Denizi’nde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan yabancı uyruklu bir grubun bulunduğu botun batması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu bir grup yabancı uyruklu kişi, Midilli’ye geçmek üzere Ayvacık ilçesi sahilinden lastik botla denize açıldı.

Denizde bir süre ilerleyen grubun bulunduğu bot, henüz belirlenemeyen bir nedenle su alarak battı.

İhbarda bulunulması üzerine bölgeye giden sahil güvenlik ekipleri, boğulan 13 kişinin cesetlerine ulaştı. Ekipler, boğulma tehlikesi geçiren 8 kişiyi kurtardı.

Cesetlerin Babakale Limanı’na getirilmesi için çalışma başlatıldı. Kurtarılan 8 kişi ise Ayvacık Devlet Hastanesine götürülecek.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sonrası havadan ve denizden aramalara başlandığını söyledi.

Botta başka kişiler bulunması ihtimaline karşı ekiplerin titizlikle çalıştığını belirten Erkal, tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X