Ege’deki bayrak krizinin fotoğrafı ortaya çıktı

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege geriliminde yeni bir olay yaşandı. Dün akşam saatlerinde bir grup Yunan Ege’deki bir adaya bayrak dikti. Bayrak sahil güvenlik tarafından kaldırıldı. O anlara ait fotoğraflar ortaya çıktı.

Ege’deki bayrak krizinin fotoğrafı ortaya çıktı

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Ege geriliminde yeni bir olay yaşandı. Dün akşam saatlerinde bir grup Yunan genç, Ege’deki yerleşim olmayan bir kayalığa bayrak dikti. Bayrak sahil güvenlik tarafından kaldırıldı. O anlara ait fotoğraflar ortaya çıktı.

1-073.jpg

BAŞBAKAN’DAN  AÇIKLAMA 

Başbakan Binali Yıldırım gazetecilere açıklama yaparken, dün akşam Didim açıklarında yaşanan hadise de gündeme geldi. Başbakan Yıldırım, “Bunun üzerine de sahil güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim Yunanistan’a tavsiyemiz; iyi komşuluk ilişkileri içinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini özellikle bekliyoruz. Şartlar ne olursa olsun bu yönde yapılacak oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız. Bunun bilinmesini isteriz” yanıtını verdi. 

2-050.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X