Egemenlik 98 yaşında

Türk milletinin egemenliğinin simgesi olan TBMM’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü, gururla ve minnetle kutluyoruz.

Egemenlik 98 yaşında

Düşman işgali altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatacak ve Cumhuriyet’e giden yolda adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 23 Nisan 1920’de açıldı. 

Ulu Önder Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak ulusun egemenliğini yine ulusun sağlayacağını ortaya koymuş oldu.

Türk ulusunun geleceğini değiştiren TBMM,  98 yıl önce Ankara’da İttihat ve Terakki Kulübü olarak inşa edilen binada açıldı. Böylece TBMM, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin zor koşullarında kurularak ulusal egemenliğin hayata geçişinin simgesi haline geldi. 

Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’nin açılışından bir gün sonra Meclis Başkanlığı’na seçildi. Atatürk, Cumhuriyet’in ilan edildiği tarihe kadar bu görevini sürdürdü. 23 Nisan, TBMM’nin açılışından bir yıl sonra Ulusal Bayram ilan edildi.

ÇOCUKLARA ARMAĞAN…

Bu önemli gün, çocuklar için de ayrı bir değere sahip. Atatürk, TBMM’nin açılış günü olan 23 Nisan’ı, ülke geleceğinin garantisi olan çocuklara armağan etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çoşku dolu tablolara sahne oluyor. 

TBMM, kuruluşundan bu yana, seçilen temsilcilerinin ülke yönetimini üstlenmesi bakımından ulusal egemenliğin hayata geçirildiği yer oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X