`Eğitim yaz-boz tahtasına döndü`

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, düzenlediği basın toplantısında eğitimde yaşanan sorunlara tepki gösterdi.

`Eğitim yaz-boz tahtasına döndü`
Milli eğitimde izlenen yanlış politikalar sonucunda içinden çıkılmaz sorunların yaşandığını bildiren Büyükataman, ‘Milli eğitim resmen yazboz tahtasına döndürülen ve siyasi kadrolaşmanın en acımasız uygulandığı bir alan haline gelmiştir. Türk milli eğitiminin geldiği noktadan hem veli, hem öğrenciler ve hem de eğitimciler şikayetçidir.’ dedi.
 
İlk ve ortaokulların ayrılma sürecinde atılan yanlış adımların öğrencileri çok uzaklara kaydederek servis taşımacılığına mahkum ettiğinin altını çizen Büyükataman, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin ise seçmeli dersler gördükleri bahanesiyle günde 7 saat ders görmek mecburiyetinde bırakıldığını söyledi.
 
AK Parti hükümetinin kamuda uyguladığı tasfiye sürecinin en acımasız ve hoyratçasını ise eğitimde uyguladığını belirten MHP’li Büyükataman, Bursa’da da 4 yılını tamamlayan 482 okul müdüründen 286’sının görevinden alındığını söyledi.
 
Değerlendirmelerde başarılı bulunanların yüzde 75’inin hükümet yanlısı Eğitim Bir-Sen üyesi, yüzde 15’inin Türk Eğitim-Sen ve yüzde 3’ünün ise Eğitim-Sen’den olduğunu bildiren MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ‘Puan verici ilçe ve şube müdürleri resmen siyasete teslim olmuştur.’ eleştirisinde bulundu.
 
MECLİS’E TAŞINACAK
 
Hak arayan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere diğer sendika başkan ve yöneticilerinin yanında olduklarını belirten MHP’li İsmet Büyükataman, ‘Demokratik hukuk devletinde hak arayanları sindirmeye yönelik bu baskıların en ağırlarından birisi Bursa’da yaşanmaktadır. Biz hak arayışında olan sendika temsilcilerinin yanındayız ve destekliyoruz. Konu tarafımızdan TBMM’de gündeme getirilecektir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X