Eğitimcilerden ‘yönetmelik’ tepkisi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kurumlarına yönetici görevlendirme yönetmeliği değiştirildi.

Eğitimcilerden ‘yönetmelik’ tepkisi

DERYA DEMİR

Yeni yönetmeliğe göre, yöneticiliğe ilk defa görevlendirme yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacak. Buna göre yazılı sınavdan 60 ve üzeri puan başarılı sayılacak.

Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığına atamada yazılı sınavın yüzde 60’ı, sözlü sınavın yüzde 40’ı dikkate alınacak.Yapılan bu değişikliğe Bursalı eğitim sendikalarından tepki geldi. Türk Eğitim Sen 2 No’lu Başkanı Fatih Gümüş, yapılan değişikliği önceki dönemde atananların önünü açmaya bağlayarak, “Türk Eğitim Sen olarak bu tür atamalarda mülakat yerine sadece sınavın olmasını uygun görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona ise, şunları kaydetti; “Değişiklik yapılan yönetmelikle, müdür ya da müdür yardımcılığı görevi yapan kişiler mülakatsız bir şekilde belli bir değerlendirme ile yeni yerlerde görevlendirilecekler. Bu durum Bursa’da yerleşmeyi bekleyen 2 bin adayın yer bulamamasına neden olacak.” 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X