‘Eğitimde feda edecek tek bir öğrencimiz yok’

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız’la birlikte Dr. Ayten Bozkaya İlkokulu’nda okulun idareci ve öğretmenleriyle bir araya geldi.

‘Eğitimde feda edecek tek bir öğrencimiz yok’

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer ve Şube Müdürü Metin Levent de hazır bulunduğu ziyarette okulun genel durum ve faaliyetleri, eğitim durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Dülger, öğretmenlerin taleplerini dinledi. Okulda gerçekleştirilen İYEP İl Komisyon toplantısına da katılan Dülger, komisyonun çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

“HER ÖĞRENCİMİZ ÖZEL”…

Her öğrencinin özel olduğunu kaydeden Dülger, “Kaybedecek tek bir öğrencimiz dahi yok. Günümüz eğitim anlayışı öğrencinin bilgi düzeyinin değerlendirilmesinden daha çok, bilginin birey için anlamlı kılınarak yaşantısal hale getirilmesi esasına dayanıyor.

Öğrenme, bir aktarım süreci değil, bilgiyi anlamlandırmada rehberlik etme süreci olduğu için programda öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşım benimseniyor. Bu anlamda İYEP’in çok önemli ve verimli bir program olduğuna inanıyorum. Bursa olarak programı titizlikle ve dikkatle takip ediyoruz” dedi.  

İYEP’ten Bursa’da 9 bin 76 öğrenci yararlanıyor 

İYEP programında; ilkokul 3 ve 4. sınıfa devam eden, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe dersi temel beceriler ile matematik dersi öğrenme alanlarında yer alan ve belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi ve psikososyal alanda desteklenmesi amaçlanıyor.

İYEP programında ayrıca; sığınmacı, göçmen, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ile geçici koruma altındaki çocuklar ve mevsimlik tarım işçilerinin çocukları gibi dezavantajlı öğrenciler hedef kitleyi oluşturuyor. Bin 666 İYEP sınıfı açılan ve bin 165 kadrolu öğretmenin görev aldığı Bursa’daki programdan 9 bin 76 öğrenci yararlanıyor. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X