Eğitimde yeni bir atılım: ‘Akademi Yıldırım’

Yıldırım Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ortaklığıyla hayata geçirilen ‘Akademi Yıldırım’ projesiyle öğrencileri yazar ve akademisyenlerle buluşturmaya başladı.

Eğitimde yeni bir atılım: ‘Akademi Yıldırım’

Yıldırım’ı her alanda daha iyi bir noktaya getirme hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede eğitim gören 300 öğrenciye önemli katkılar sunacak projenin protokolünü Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe ve Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile imzaladı. 

Akademi Yıldırım projesinin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk dersine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Projenin açılışında bir konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ülkeleri güçlü kılan en önemli unsurlardan birisi insan kaynağıdır. Bu projemiz ile genç insan kaynağımız olan çocuklarımızın hayata bakışına ve donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı koymayı amaçlıyoruz” dedi.

Ülkelerin ekonomik anlamda ne kadar güçlü olursa olsun beşeri anlamda zayıf olmasının o ülkeleri olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Avrupa ve Amerika ekonomik olarak çok iyi noktalarda; ancak bu ülkelerin sokakları mutsuz ve umutsuz gençlerle dolu. Bunun en önemli sebebi de manevi değerlerinin zayıf olmasıdır. Dolayısıyla biz tam anlamıyla güçlü bir ülke olmak istiyorsak ekonomik gücümüzün yanında manevi değerlerimize üst noktalara taşımak zorundayız” diye konuştu.

Genç kuşaklar ile önceki kuşakların bilgi ve birikim açısından birbirinden faydalanmasının önemine vurgu yapan Başkan Edebali, “Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Sürdürülebilir medeniyetimizi doğru tasarlayabilmemiz için birbirimizi anlamamız lazım” şeklinde konuştu.

Edebali, ayrıca öğrencilerin çok iyi bir eğitimden geçerek toplumsal değerleri muhafaza etmesi ile Türkiye’nin 21. yüzyılın en önemli güçlerinden biri olmasının yolunun açılacağını da sözlerine ekledi. Başkan Edebali, 12 hafta sürecek toplam 36 seminerin ardından yapılacak kura ile 30 öğrenciye Balkanlar’a kültür turu, diğer öğrencilere ise yurt içinde seyahat turları düzenleneceği müjdesini verdi.

Projeye katılan 300 öğrencinin Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür ederek, “genç dostu başkan” unvanını verdiği Akademi Yıldırım’da ilk ders, yazar Mevlana İdris Zengin tarafından verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X