Eker’e ‘Sürdürülebilir iş ödülü’ verildi

Sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandıracak projelerin rol model olmasını sağlayarak, iş dünyasında değişimi teşvik etmek amacıyla yapılan ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’ bu yıl da sahiplerini buldu.

Eker’e ‘Sürdürülebilir iş ödülü’ verildi

Bu kapsamda Eker Süt Ürünleri , Tohum Otizm Vakfı’nın desteğiyle sürdürdüğü istihdam projesi, ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Proje kapsamında Eker Fabrikası’nda şu anda 5  otizmli birey istihdam edilirken, her dönem otizmli bireyleri projeye dahil ederek, istihdam edilen kişi sayısını 12’ye çıkarılması hedefleniyor. 

Projenin iş modeline göre ise projenin ana yürütücüsü olarak uzman psikolog olan bir süpervizör ve otizmli bireylere koçluk yapması için iş koçları istihdam ediliyor. Her iki otizmli birey için bir iş koçu çalıştırılıyor. 

Otizmli bireylerin hayatlarını devam ettirebilmesi, sosyal hayata karışabilmesi imkanının da sunulduğu projenin tüm sektörler için sürdürülebilir bir iş modeli haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Proje, otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesine ön ayak olmak adına Tohum Otizm Vakfı’nın destekleriyle hayata geçirildi. Proje, otizmli yetişkinlerin bir fabrika ortamında uygun koşullar sağlandığında ve doğru yöntemlerle eğitimleri tamamlandığında iş ile yaşam koçlarının desteği ile çalışabileceklerini göstermeyi amaçlıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X