Ekipler alarma geçti! Hitler’in gizli silahı ‘kırmızı cıva’ ele geçirildi

Ardahan’da düzenlene polis operasyonunda, Hitler’in icat edildiği ve Sovyetler Birliği’nin de nötron bombası tetikleyicisinde kullandığı öne sürülen “kırmızı cıva” ele geçirildi.

Ekipler alarma geçti! Hitler’in gizli silahı ‘kırmızı cıva’ ele geçirildi

Bir istihbarat çalışması sonucu bazı kişilerin ellerinde bulunan kırmızı cıvayı satmaya çalıştıklarını belirleyen Ardahan polisi, takip edilen adreslere sabah baskın yaptı.

Kars ve Ardahan’daki baskınlarda Ü.S, Ş.G, B.Y, Y.Ç ve M.Ç. gözaltına alındı.

Bu kişilerden 25 gram kırmızı cıva, birer ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

TIP VE ASKERİ ALANDA ADI GEÇİYOR…

Bu operasyon, yıllardır sırrını koruyan kırmızı cıvayı yeniden gündeme getirdi. Yıllardır varlığı hakkında bilgiler ve efsaneler dolaşan kırmızı cıvanın tıp ve askeri alanda kullanıldığı belirtiliyor. Avrupa’da ilk olarak 1995’te Almanya’da ele geçirildiği ve inceleme sonucu içinde dünyanın en pahalı maddelerinden biri olan Plütonyumu barındırdığı iddia edildi. Rusya’nın askeri alanda yön/hedef belirleme ve radar sinyalini kesmek için kullandığı önü sürülen kırmızı cıvanın aynı zamanda patlayıcı yapımında daha az malzemeyle daha fazla etki vermek için de kullanıldığı ifade ediliyor.

DÜNYA ÇAPINDA EFSANE…

Ayrıca ‘kırmızı cıva’ adlı tehlikeli maddenin, Hitler tarafından icat edilen gizli bir silah olduğu ve televizyon tüplerine saklandığı da öne sürülüyor. Bilim dünyası ise çok kuvvetli bir patlayıcı olan ‘kırmızı cıva’nın varlığını reddetse de, Sovyetler Birliği’nin bu maddeyi nötron bombası tetikleyicisi olarak ürettiği biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X