Ekonomi gündemi yoğunlaşacak

Yılın son ayına girer girmez açıklanacak büyüme, ihracat ve enflasyon rakamları ile Merkez Bankasının 2020 yılına ilişkin para ve kur politikası metni ekonomi gündemini hızlandıracak.

Ekonomi gündemi yoğunlaşacak

Yılın son ayıyla birlikte ekonomik veri gündemi de hareketlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2 Aralık Pazartesi günü yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Aynı gün Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kasım ayı ihracat rakamlarını açıklayacak. Pekcan’ın, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İstanbul’da basın toplantı düzenlemesi planlanıyor. Gözler, 3 Aralık Salı günü ise enflasyon rakamlarında olacak. Öte yandan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da, ‘2020 Yılı Para Politikası Operasyonel Çerçevesi’ni 5 Aralık Cuma günü yayımlayacak. Metinle birlikte, gelecek yılın finansal istikrar raporları, enflasyon raporları ve Para Politikası Kurulu toplantılarına ilişkin takvim de belirlenecek. 

BÜTÇE MESAİSİ SONA ERECEK

Yılın son Para Politikası Kurulu toplantısı da 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Yakından takip edilen bir veri olan ekim ayına ilişkin sanayi üretimi de 13 Aralık’ta TÜİK tarafından duyurulacak. Eylül ayına ilişkin işsizlik rakamları ile kasım ayının bütçe rakamları da 16 Aralık Pazartesi günü belli olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu da 2 Aralık’ta ilk toplantısını yapacak. 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki müzakerelerin ardından TBMM Genel Kuruluna gelecek. Genel Kurul’da 9 Aralık Pazartesi günü başlayacak bütçe mesaisi, 20 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X