Ekonomimiz güçlü refleksler verebiliyor

Türkiye’nin artık değiştiğine vurgu yapan Ekonomi Bakanı Zeybekci, ülkenin kağıttan gemiler gibi sallanan bir ekonomiye sahip olmadığını kaydetti.

Ekonomimiz güçlü refleksler verebiliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin güçlü refleksler verebilen bir ekonomisi olduğunu söyledi.
Zeybekci, dünyanın çok önemli ve çok enteresan zamanlardan geçtiğini belirterek, muhtemelen dünyada ticaret savaşlarının başladığını ifade etti.

Zeybekci, 2018’in ilk çeyrekteki büyüme rakamını yıl sonuna kadar devam ettirmek istediklerine dikkati çekti. Türkiye’nin artık değiştiğini vurgulayan Zeybekci, şöyle devam etti: ‘’Çok güçlü bir ekonomimiz var. Leğende kağıttan gemiler gibi bir sallanmada ters dönen ekonomimiz yok.

Okyanuslarda büyük dalgalarla mücadele edebilen, ne yapsalar boş dedirtecek kadar güçlü refleksler verebilen bir ekonomimiz var. Bu dönemde Türkiye belki bazı spekülatörler için, bazı spekülatif hareketler için de o dalga boylarından en çok yararlanmak istenilen ülke olarak görülebilir. Bunların da hepsinin geçici olduğunu hep beraber göreceğiz.”

2018 REKORLAR YILI OLACAK

Makro ekonomik sonuçlara bakıldığında Türkiye’nin dünyada çok önemli ülkelerden biri olduğunu dile getiren Zeybekci, ülkenin büyümede G-20 ve OECD’de bir numara olduğunu kaydetti.

Bakan Zeybekci, ‘’AB’de İrlanda ile beraber birinciliği paylaşıyoruz. İstihdam rakamlarımıza baktığımız zaman geçen yıl 1 milyon 360 bin vatandaşımızı iş sahibi yapmışız.

12 aylık geriye doğru aldığımız zaman son 12 ayda 1 milyon 60 bin yeni vatandaşımızı iş sahibi yapmışız. Türkiye’de gerek ihracatta gerek bu özel sektör yatırımlarında özellikle hizmet sektöründe, turizm alanında da 2018 yeni bir rekorlar yılı olacak” dedi. 

BÜTÇE AÇIĞI MAKUL SEVİYEDE

Türkiye’nin ihracatı ile ilgili çok olumlu sonuçlar alacaklarının altını çizen Zeybekci, bütçe açığının son derece makul bir seviyede olduğunu belirtti.

Cari açığı sürdürülebilir bir seviyeye indirerek ve enflasyonla mücadeleden asla vazgeçmeyerek 24 Haziran’dan sonra çok daha farklı bir döneme girileceğine işaret eden Nihat Zeybekci, gerek reel sektör yatırımları gerek kapasite kullanımları gerekse reel sektörün yatırım iştahı ve üretimle ilgili beklentilerin bir önceki yıldan daha iyi olacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X