‘Ekran’ yüzleri gençlerle buluştu

Televizyon haberciliğinin sevilen isimleri ‘‘Bursa Pegem Kişisel Gelişim Zirvesi”nde gençlerle buluşarak, deneyimlerini paylaştı.

‘Ekran’ yüzleri gençlerle buluştu

HATİCE DAL

Bursa ve Görükle Pegem Akademi ile Görükle English Time Dil Okulları işbirliğinde düzenlenen ‘‘Bursa Pegem Kişisel Gelişim Zirvesi” dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin sevilen ekran yüzlerinden Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik, Fox Çalar Saat Sunucusu İsmail Küçükkaya ve CNN Türk program sunucusu Başak Şengül’ün konuşmacı olarak yer aldığı zirveye yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği zirvede konuşma yapan haberciler, deneyimlerini paylaştı. Programın ilk oturumunda İsmail Küçükkaya ‘‘etkili iletişim teknikleri ve hitabet sanatı” üzerine konuşurken, ikinci oturumda Nazlı Çelik ‘‘özgüven geliştirme ve imaj yönetimi”ni katılımcılara anlattı. Son oturumda ise Başak Şengül ‘‘mesleki tecrübeler”ini dinleyicilerle paylaştı. Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

KARAKAYA: BURSA’YA KATKI SAĞLIYORUZ…

Bursa ve Görükle Pegem Akademi Kurucusu Kemal Karakaya, bu zirvenin alanındaki en kapsamlı program olduğunu söyledi. Asıl amaçlarının başarılı insanları Bursalı gençlerle buluşturmak olduğunu belirten Karakaya, şöyle konuştu: ‘‘Bir diğer amacımız da insanlar arasındaki iletişime katkı sağlamak ve bunun doğru bir şekilde doğru insanlar tarafından nasıl yapıldığını katılımcılarla paylaşmak. Yaptığımız programlarla Bursa’ya katkı sağlamak istiyoruz. Pegem Akademi olarak sadece kursculuk yapmak istemiyoruz . İnsanların hayata dahil katılımlarını arttırmak adına yaptığımız programlar var. Yoğun katılımla düzenlediğimiz genel tekrarlar, deneme sınavları ve bu tarz seminerlerle aynı zamanda Bursa’ya katkımız olsun istiyoruz. Bursa’nın ‘‘gençlik Bursa’da” diye bir çıkışı var bu yıl, buradan hareketle gençlerin yoluna ışık tutmak temel amacımız.”

3882082-dsc06000__60881.jpg

GENÇLERİN BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞİYOR…

Seminere katılanların hayata bakış açılarının değişeceğine dikkati çeken Karakaya, şunları ifade etti: ‘‘Sertifikalı çok program yapılıyor ancak bu programlara kimlerin katıldığı önemli. Alanında gerçekten uzman kişilerden alınan sertifikalar, iş başvurularında gençlerin önünü açmayı sağlayan bir referanstır. Herkes kendi alanıyla ilgili belirlenmiş teması üzerinden gençlerle tecrübelerini paylaştı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X