Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “paralel yapı” operasyonunda, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da olduğu 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etti.

Ekrem Dumanlı’nın serbest kalmasına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, “devletin egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı, yıldırma ve tehdit yöntemlerini kullanıp örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve belgede sahtecilik” suçlarından 37 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada, mahkemeye sevk edilen 7 şüphelinin “yurtdışına çıkış yasağı”ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak, 1 kişinin de tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Soruşturma savcısı Hasan Yılmaz, itiraz dilekçesini, 4 kişinin tutuklanması, 8 kişinin de serbest bırakılması kararını veren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sundu. 

Dilekçede, aralarında Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 7 kişinin “yurtdışına çıkış yasağı”ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı hatırlatılarak, bu kişiler hakkında konulan “yurtdışına çıkış yasağı”nın soruşturma açısından yetersiz kalacağı belirtildi.

Adli kontrol tedbiri uygulanarak bırakılan 7 kişi ile tedbir uygulanmaksızın bırakılan 1 şüphelinin tutuklanmasına karar verilmesi istenen dilekçe, kararın düzeltilmesi istemiyle öncelikle İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce değerlendirilecek. Bu talebin reddedilmesi durumunda, itiraz talebi üst mahkeme sayılan İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilecek. 

Soruşturma kapsamında 19 Aralık’ta, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, “terör örgütü kurmak ve yönetmek”, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve emniyet amiri Mustafa Kılıçaslan da “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanmıştı.

Ekrem Dumanlı’nın aralarında bulunduğu 7 kişi, adli kontrol hükümleri uygulanarak, 1 kişi de tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X