Elçilik pilotun dövüldüğünü inkar etti!

Kuveyt`in Ankara Büyükelçisi Abdullah Abdulaziz El Duveyk, Ankara`da Kuveyt Büyükelçiliği görevlilerinin trafikte tartıştıkları pilot Hakan Karakuş`u darbettiğine yönelik haberlerin doğru olmadığını savundu.

Elçilik pilotun dövüldüğünü inkar etti!
Büyükelçi El Duveyk, yaptığı açıklamada, trafikte giderken Karakuş’un büyükelçilik aracına korna çalarak yol vermesini istediğini, büyükelçilik aracının da yol verdiğini ancak daha sonra Karakuş’un arabasından inerek büyükelçilik görevlilerine kötü sözler sarf ettiğini öne sürdü. Bunun üzerine diplomatın “sessiz kaldığını” söyleyen El Duveyk, şunları kaydetti:
 
“Daha sonra diplomatımız ve şoförü bankaya girmişler. Bankanın kamerası, bankanın güvenlik görevlisi ve banka çalışanları şahitler. Diplomatımız hiçbir şey yapmamış. Diğer araçtaki kişi diplomatımızın arabasını tekmelemiş ve bunun fotoğrafı var. Polis, diplomatımıza bankadan çıkmamasını söylemiş. Sanırım hiç kimsenin ona dokunamayacağını düşünüyor. Diplomatımız ona asla dokunmamış. Sanırım şantaj yapıyor. Onun arkasında kim var bilmiyoruz. Biz bu ülkenin kanunlarına güveniyoruz. Kanıtlara güveniyoruz. Kanıtımız var, durum böyle değil. Dışişleri Bakanlığına gerekirse fotoğraf ve kanıt gösteririz. Eğer diplomatımız ona vurduysa ben sorumluyum ama ona dokunmadığını söylüyor.”
 
Büyükelçiliğin aracında 4 kişinin değil sadece 2 kişinin olduğunu söyleyen El Duveyk, polisin de gelip rapor tuttuğunu kaydetti. Büyükelçi El Duveyk, pilotun darbedildiğine ilişkin medyada yer alan fotoğrafların hatırlatılması üzerine, “basında çıkan haberlerin doğru olmadığını” iddia etti.
 
Basında, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Hakan Karakuş’un, eşi ile birlikte çocuğunu aşı yaptırmaya götürürken, Turan Güneş Bulvarı’nda, trafikte aracını sıkıştıran bir sürücüyü uyarması üzerine, Kuveyt Büyükelçiliği çalışanlarının bulunduğu resmi plakalı araçtan inen 4 kişi tarafından darbedildiğine ilişkin haberler yer almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X