Elektronik sigaraya yakın takip

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tütün ve tütün mamulleri ile elektronik sigara kaçakçılığının önlenmesinin üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti.

Elektronik sigaraya yakın takip

Pekcan, son dönemde gerçekleştirilen teknolojik yatırımlar, diğer kolluk birimleriyle müşterek yürütülen piyasa denetimleri, kaçakçılığın tespiti ile önlenmesi konusundaki özel çalışmalar neticesinde kaçak sigara ve elektronik sigara ticaretiyle mücadelede etkinliğin arttığını söyledi. Türkiye’de kaçak sigara tüketiminin 2014 yılındaki yüzde 21 seviyesinden tarihi rekorla yüzde 2’ye indirildiğini vurgulayan Pekcan, bu sayede devlet gelirleri açısından önlenen vergi kaybının yaklaşık 5 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Pekcan, ‘’Gümrük Muhafaza ekiplerimizce, gerek sigara gerekse elektronik sigara kaçakçılığıyla mücadelemiz hız kesmeden devam ediyor. Yıl başından bu yana 12,8 milyon paket kaçak sigara ele geçirdik. 125 bin elektronik sigara ve aksamının yurda girişine engel olduk. Sadece ekim ayında yaklaşık 400 bin paket kaçak sigara yakaladık” dedi.

‘İHBAR EDİN’ ÇAĞRISI

Tütün mamulleriyle mücadelenin sadece sigarayla sınırlı olmadığını dile getiren Pekcan, bu yıl 105 milyon 850 bin makaron, 90 ton tütün ve 11,6 milyon sigara kağıdı yakaladıklarının altını çizdi. Bakanlığın elektronik sigarayla mücadelesini hız kesmeden sürdürdüğüne işaret eden Ruhsar Pekcan, ‘’Vatandaşlarımızı tütün ve tütün mamulleri ile elektronik sigara kaçakçılığına karşı mücadelemize ‘Alo 136’ ihbar hattıyla destek vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X