Elinizdekinin kıymetini bilin

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, gençlere tavsiyede bulunarak, ellerindeki değerlerin kıymetini bilmelerini söyled

Elinizdekinin kıymetini bilin

Özdilek, Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ile Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) işbirliğinde düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerine katıldı. Buradaki konuşmasında girişimciliğin çocuklukta başladığını ifade eden Özdilek, hayatın mücadele olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Özdilek, ‘’Çocukken, ticarette bir gün çalışmanın bir haftalık çalışmaya bedel olabileceğini fark ettim. O zamanlar, gelecekte ticarete yatkın olup, elimdeki malın kıymetini bilmem gerektiğini anladım. İnsanın karnı doyduktan ve sağlığı yerinde olduktan sonra yorulmaktan yüksünmemesi gerekiyor. Yorulmak, insana zevk verir. Yorgunken içtiğiniz suyun ne kadar lezzetli olduğunu görürsünüz. Kolay para kazanmanın yolu yok. Doğru kazanmanın yolu mücadeleden ve helal kazançtan geçer” dedi.

DÜRÜSTLÜKTEN ÖDÜN VERMEYİN

Gençlere tavsiyelerde bulunanan Hüseyin Özdilek, şunları kaydetti: ‘’Gençler kesinlikle ellerindeki değerlerin kıymetini bilmeliler. Lüks içinde yaşamayı hedeflememeliler. Temel ahlaki kuralları unutmamalı, dürüstlükten ödün vermemeli ve sorumluluklarını iyi bilmeliler. Kanun ve kurallara, başkalarının hakkına saygı duymalılar. Çalışkan, iradeli ve kararlı olmalılar. Dakikliğe önem vermeliler. Bunları yaptığınız zaman mutlaka karşılığını alırsınız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X