Elinizi çabuk tutun! Kurbanlıklar tükeniyor

Bursa İnegöl’de bazı çadırlarda kurbanlıklar erken tükendi. Elinde hayvan kalmayan satıcılar, ‘Bitti’ diye tabela astı. ‘Fiyat düşer’ düşüncesiyle son günü bekleyenleri uyaran esnaf, ‘Bu yıl hayvan az, elinizi çabuk tutun’ diye uyardı.

Elinizi çabuk tutun! Kurbanlıklar tükeniyor

Kurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Bazıları bayram alışverişine şimdiden çıkarken, İnegöl’de en önemli hareketlilik ise kurban pazarında yaşanıyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı hayvan pazarında büyükbaş fiyatlar 6 bin liradan başlayıp 30 bin liraya kadar yükselirken, küçükbaş hayvanlar da bin 600 liradan satılıyor.

Erzurum başta olmak üzere Bayburt, Ağrı ve Muş gibi illerden İnegöl’e kurbanlık getiren besicilerden bazıları hayvanlarını satmayı sürdürürken, aralarında şanslı olanlar da var. Hayvan pazarına getiren kurbanlıklarının hepsini satanlar, şimdiden çadırlarına ‘Bitti’ yazıları asıp bayramı beklemeye başladı.

“Kimse son günü beklemesin”

Ağrı’dan İnegöl’e hayvan getiren Doğan Çetin, kurbanlıklarını erken bitirmenin sevincini yaşıyor. Getirdiği hayvanların hepsini sattığını belirten Çetin şunları söyledi:

“Ben Ağrı’dan geliyorum. Kurban Bayramı’na iki hafta kala getirdiğim kurbanlıkların hepsini sattım. Bütün çadırlarda satışlar iyi gidiyor. Bu sene kurbanlıklar erken bitecek gibi görünüyor. Bazıları kurbanlığını son güne bırakıyor, fiyatlar düşecek diye ümit ediyor. Fiyatları aşağıya çekmek isteyenler olsa da, bu mümkün görünmüyor. İnegöl için konuşuyorum; kurbanlıklar azaldı, kimse son günü beklemesin.”

“Erken bitecek gibi gözüküyor”

Yavuz Çakır adlı satıcı da getirdiği kurbanlıkları bitirmek üzere olduğunu söyledi. Erzurum’un Horasan ilçesinden geldiğini belirten Çakır, “Satışlar güzel, bazı arkadaşlarımız bitirdiler. Bazıları ise yarısından çocuğunu sattı. Benim getirdiğim 30 kurban’dan 4-5 tane kaldı, onları da bayrama kadar inşallah bitireceğim. Geçen seneye nazaran bu yıl hayvan sayısında azalma olduğundan dolayı az hayvan var. Bu yüzden erken bitecek gibi gözüküyor. Burada hem alıcı, hem de satıcıya iş düşüyor. Kurbanlığın değeri neyse o fiyatı istesinler. Fırsat kollayarak değerinin altında almak isteyenler bence kurbanlık almıyor et alıyor. Allah herkesin kurbanını kabul etsin. İnşallah herkes elindeki malları bitirir. Burada kimse kâr etmiyor emin olun. Çünkü maliyetler hakikaten çok yükseldi. Sadece tek avantajımız var, cebimize canlı parayı koyuyor, evimize gidiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X