‘Eller tetikten çekilmeli’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Müzakerelerin yeniden başlaması için eller tetikten çekilmeli’ dedi.

‘Eller tetikten çekilmeli’

Bir haftayı aşkın bir süredir sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak’ın Cizre ilçesine girmesine izin verilmeyen Demirtaş, partisinin grup toplantısını İdil’de yaptı. Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“Eller tetikten çekilmeli ki müzakere başlasın yeniden. İnsan kaybı, zaman kaybı… Yazıktır ölen her insana, yazıktır. Ölen askere de, polise de yazıktır. Yarın bir gün çözüm sürecine dönelim deyince, barış masasına dönelim deyince kolay olmayacak. Her yara kanayınca pansuman etmeden ameliyatı da yapamazsınız. Bir kez daha yaralarımız kanıyor. Önce kanı durdurmak zorundayız. Bunların şartlarını konuşmak yerine barış ve müzakere koşulları yaratmak daha akılcı.

KCK ‘HAZIRIZ’ DİYOR

Sayın Cumhurbaşkanı, eğer sizler kapıları aralarsanız yaptığımız çağrılara KCK’den olumlu yanıtlar geliyor. ‘Biz müzakereye hazırız’ diyorlar. Bir taraf çağrılarımız bu kadar iyi yanıt verirken; Ankara’ya düşen şey olumlu olmalı, küçük adımlarla barışa götürmeliyiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X