Emekli astsubay devlet desteğiyle çiftlik kurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK), astsubay olarak 21 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan 53 yaşındaki Özer Varol, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu.

Emekli astsubay devlet desteğiyle çiftlik kurdu

Farklı illerde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılıp memleketi Malatya’ya dönen Varol, gününün çoğunu bir şey yapmadan geçirince bu durumdan sıkılmaya başladı. Arkadaşlarıyla sohbeti sırasında gündeme gelen tavuk çiftliği ile ilgili araştırmaya yönelen Varol, ön çalışmalarının ardından TKDK’nin Malatya İl Koordinatörlüğüne giderek verilen desteklerle ilgili bilgi aldı. Akçadağ ilçesindeki arazisine tavuk çiftliği kurmak için başvuruda bulunan Varol, TKDK’den aldığı hibeyle 50 bin tavuk kapasiteli çiftlik kurdu. Çiftlikte yıllık 900 ton beyaz et üretimi yapan Varol, bununla da yetinmeyip çiftliğin çatı kısmına yine TKDK’den aldığı destekle güneş enerjini paneli kurdu. Varol, tam kapasitesi 600 kilovatlık olan sistemden ürettiği elektrikle hem tesisin enerjisini karşılıyor hem de gelir sağlıyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X