Emine Bulut’un eski kocası ceza indirimi kovalıyor

Emine Bulut cinayetiyle ilgili son dakika gelişmeleri birbirini izliyor. Türkiye’yi ayağa kaldıran ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığı adeta yeri göğü inletti Emine Bulut’un eski kocası Fedai Varan ise ceza indirimi kovalıyor…

Emine Bulut’un eski kocası ceza indirimi kovalıyor

Kırıkkale’de Emine Bulut’un, 18 Ağustos’ta eski eşi Fedai Varan tarafından bıçaklanarak katledildiği görüntüler infial yarattı. Kanlar içindeki Bulut’un “Ölmek istemiyorum” çığlığı, 10 yaşındaki kızının “Anne lütfen ölme” feryadı Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Kadın derneklerinden siyasilere, sanat dünyasından spor dünyasına her kesimden yüz binlerce tepki yükseldi.

Korkunç olayın yaşandığı gün Emine Bulut (38) eski eşi Fedai Varan (43) ve kızları ile bir lokantada buluştu. Bulut ile Varan arasında tartışma çıkmasının ardından Varan, Bulut’u boğazından bıçakladı ve taksiye binerek kaçtı. Sağlıkekipleri yaralanan Bulut ile olayın etkisiyle şoka giren kızı F.B.B.’yi hastaneye kaldırdı ancak anne kurtarılamadı. Fedai Varan, Bahşılı ilçesinde gözaltına alındı. Mahkemece tutuklanan Varan ilk ifadesinde “Çocuğumun velayeti konusunda konuşurken bana hakaret edince sinirlenip, yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum” demişti.

Ancak daha sonra mahkemedeki ifadesinde, ‘eski eşinin uygunsuz hayat yaşadığını ve 10 yaşında çocukları olduğunu, defalarca uyardığını, fakat eski eşinin uyarılarını dikkate almadığını ve bundan dolayı eski eşini bıçakladığını’ anlattı. Fail Fedai Varan’ın WhatsApp durumunda ‘Kahpeyi öldürdüm. Sıra sende Ali!’ şeklinde paylaşım yaptığı da belirlendi.

JET HIZIYLA İDDİANAME

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bulut hakkında hazırladığı iddianame jet hızıyla kabul edildi. Şüpheli, Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde canavarca hisle tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak.

KENDİSİNİ KAYBETMİŞ

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre; iddianamede, Varan’ın daha önce eski eşine hakaret etmesi nedeniyle Kırıkkale 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davasının görüldüğü, şikayetten vazgeçme nedeniyle ‘düşme’ kararı verildiği belirtildi. Varan’ın ifadesinde, eşi ve eşinin ailesinin çocuğuyla görüşmesini engellediğini, olay günü konuşmak istediğini ancak Bulut’un ‘hakaret’ ettiğini, kendisini kaybederek eşini öldürdüğünü belirttiği yer aldı. Görgü tanıklarının ise Varan’ın agresif tutumla tartıştığı ve olayı gerçekleştirdikten sonra, “Bana çocuğumu göstermiyor, kahpeyi öldürdüm, herkes duysun” şeklinde bağırdığını söyledikleri bildirildi.
 

PAŞA PAŞA YATARMIŞ

Çocuklarının velayetinin annesinde olduğu belirtilen iddianamede, Varan’ın F.B.B. ile ayın ilk ve son haftası, hafta sonları ile Temmuz ayında bir araya geldiği ve Varan’ın çocuğuyla görüştürülmediği iddiasının yerinde olmadığı belirtildi. Ayrıca WhatsApp kayıtlarına göre; Bulut’un tekrar evlenme durumundan eski eşine bahsettiği bunun üzerine Varan’ın cinayeti işlediği belirtildi. İddianamede olaydan önce, Varan’ın Bulut’a, “Gider paşa gibi yatarım Emine, sıkıntı değil, ne olacaksa olsun” mesajı attığı kaydedildi.

İNDİRİM PEŞİNDE

Gülen Köse (Avukat): Bulut’un katil zanlısının verdiği ifadede eski eşinin ‘uygunsuz hayat yaşadığı’na dair sözler sarf ettiğini görüyoruz. Suçlular hep kendilerini haklı görüyor. Bu örnekte olduğu gibi öğrenilmiş bahaneler sunuyorlar. Bu ifadelerle ceza indirimi almaya çalışıyorlar. Yasada olan pek çok uygulama yaşama geçirilmediği için her gün cinayetlerle karşılaşıyoruz. Ölüm göz göre göre geliyor.

VİDEO İLE GÖRÜNÜR OLDU

Fidan Ataselim (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri): Bu durum şimdi Emine Bulut’un videosuyla görünür oldu ama kadınlar Türkiye’de her gün bunu yaşıyor. Türkiye İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayan ülkelerden biri. Bu sayede kadına karşı şiddete karşı yasalar çıkartıldı. Yapılması gerekenler çok net: Önce toplumsal cinsiyet ayrımını önleyeceksin, kadınları koruyacaksın, suç ortaya çıktığında etkin bir soruşturma ve cezalandırma sistemi kuracaksın, erkekleri değil kadınları korumak için kararlar verilecek. Kadına karşı şiddet konusunda bütünlüklü politikalar geliştirilmesi gerekiyor. Kadınlar kendi hayatlarına kendileri karar vermek istedikleri için her gün öldürülüyorlar. Çözüm mümkün ve somut adımlar atılmalı.

CİNAYETİ GÖRÜNTÜLEYEN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayetin görüntülerini cep telefonu kamerasıyla çeken B.Y. (19) gözaltına alındı. B.Y. ve videoyu paylaştığı arkadaşı M.A hakkında, “soruşturma ve kovuşturma işlemleri sırasındaki ses ve görüntüleri yetkisiz kayda alma veya nakletme” suçundan işlem yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X