Eminönü’deki balıkçılar için karar

İstanbul Eminönü’deki balıkçıların tahliyesiyle ilgili mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı kaldırıldı. Bu balıkçıların kaldırılacağı anlamına geliyor.

Eminönü’deki balıkçılar için karar

İstanbul Eminönü’deki balık ekmek tekneleri kaldırılıyor. Balıkçıların tahliyesiyle ilgili mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararının kaldırıldığı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kira sözleşmeleri 1 Kasım’da sona eren 3 balık ekmek teknesine ihtarname gönderdi. İşletme sahiplerine gönderilen yazıda söz konusu yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi.

Esnafların başvurusu üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 30 gün içinde yeniden karar verilmek üzere yürütmeyi durdurma kararı almıştı. İBB’nin savunmasının ardından mahkeme, davanın incelenmeksizin reddine karar verdi.

SÖZCÜ ONGUN’DAN AÇIKLAMA

Mahkemenin kararını, İBB Sözcüsü Murat Ongun duyurdu. Ongun Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul 4. İdare Mahkemesince Eminönü’ndeki balıkçı teknelerinin tahliyesiyle ilgili açılan davada savunmamız sonrası davanın incelenmeksizin reddine karar verilmiş olup ‘yürütmeyi durdurma’ kararı ortadan kalkmıştır. Tahliyeye ilişkin yasal süreç kaldığı yerden devam edecektir.”

100 YILDIR FAALİYETTE

İhtarnameye konu bölgede 100 yıla yakın bir süredir balık-ekmek satışı yapılıyor. Üç teknenin sahibi aileler, 2007’den beri İBB ile muhataptı. Üç tekne için İBB’ye her yıl kasım ayında 900 bin TL kira ödemesi yapılıyor. Bu teknelerde 150 kişi çalışıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X