Emirhan’dan iddialı açıklamalar

Bomba gibi dönmeye hazırlanan Emirhan Aydoğan, oldukça iddialı: Kim gelirse gelsin rekabete hazırım

Emirhan’dan iddialı açıklamalar

OLAY SPOR’a konuşan genç oyuncu ‘Transferlerle başa baş mücadele vereceğimi biliyorum. Bursaspor’un yıllardan beri sıra gelen, yerli orta saha oyuncusu yok. En son Hüseyin Cimşir. Bu boşluğunu kapatabileceğime inanıyorum’ dedi. 

Bursaspor camiasının çok şeyler beklediği isimlerinden biri o… 1997 jenerasyonunun önemli oyuncularından olan Emirhan Aydoğan, geçen sezon İnegölspor’da kiralık olarak forma giymişti. Ve şimdi Bursaspor’a geri dönmeye hazırlanıyor. Olay Spor’a konuşan genç orta saha oyuncusu bu sezon iddialı olduğunu söyledi. İlk olarak geçen sezondan bahseden Emirhan ‘İnegölspor’a giderken tereddütlüydüm. Ama daha sonra her şeyin güzel olduğunu hissettim. Murat Yoldaş hocam bana çok destek oldu. Takıldığım bir noktada kapısını çalıp her şeyi sorabileceğim bir hocaydı. O anlamda bana çok büyük katkısı oldu’ dedi. 

“ARTIK FARKINDAYIM”

Gelişim gösterdiğine inandığını belirten genç krampon ‘İnegölspor’da bir kere en önemli etken oynamamdı.  Oynarken de Cem abim var, spor psikoloğu kendisi. Benimle geldi maçlara, artılarımı eksilerimi tartıştık. Onun üzerine Murat Hoca ile konuştuk. Nasıl yapabiliriz diye. Mesela Bursaspor ile geçen sene başladığım durumla şu anki durumum arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Oyun görüşü anlamında ilerlediğimi hissediyorum. Bu 2 yıllık serüvenden sonra şu an rahatım. Çünkü yapabileceklerimin farkındayım. Daha önceden tereddütlerim vardı. Şu an daha farklı bakıyorum futbola’ diye konuştu. 

“KENDİMİ GELİŞTİRDİM”

Kendine güvendiğinin altını çizen Emirhan ‘Yeni gelecek transferlerle başa baş mücadele vereceğimi biliyorum. Rekabete kesinlikle hazırım. Zaten buradan uzak kaldığım senelerde de hep Bursaspor orta sahasını takip ettim. Ne istiyorlar? Ne arıyorlar? Onları gözlemledim. Şimdi dediğim gibi kendimi de geliştirdim. Buna hazırım. Ben kim gelirse gelsin rekabete hazırım. Bursaspor’un yıllardan beri sıra gelen, yerli orta saha oyuncusu yok biliyorsunuz. En son Hüseyin Cimşir. Ben bu boşluğunu kapatabileceğime inanıyorum’ dedi. 

emirhan-aydogan-01.jpg

“Gençler de kendini zorlamalı”

Göreve gelen Teknik Direktör Samet Aybaba’nın gençlere değer verdiğinin altını çizen Emirhan  ‘Samet Hoca’yı gençler için bir şans olarak görebiliriz. Ama bu demek değil ki ‘gençler oynamayacak Samet Hoca onlara şans verecek’. Biz de zorlayacağız kendimizi göstereceğiz. Sadece ben değil Furkan, Kubilay, bu formayı hak eden potansiyeller. İnşallah da bunların  arasına ben de dahil olacağım. Bursaspor’u daha güzel günlere taşıyacağız hep birlikte’ şeklinde konuştu. 

“Batalla’nın yerini doldurabilirim”

Emirhan, Batalla’nın ayrılmasına üzüldüklerini ifade ederek ‘Batalla’nın yerini doldurmak çok büyük bir misyon olur benim için. Olabilir mi, neden olmasın. Ama şu an Pablo ile kıyaslanacak durumda olduğumu pek sanmıyorum. Çok özel çok büyük bir oyuncu. Ben bile çok oynamamama rağmen 1-2 maç onunla sahada olabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Keşke daha çok kalıp daha faydalı olabilseydi. Çünkü güçlü bir figür. Ama dediğim gibi bu gelişimime devam edersem neden olmasın. Bu sadece benim için değil Furkan için de, Kubilay için de geçerli’ dedi. 

Kurtuluş Vakıfköy!

Bursaspor’un kurtuluşunun altyapıdan geçtiğini ifade eden genç orta saha oyuncusu  ‘Yönetimsel anlamda veya kadro anlamında bizim yorum yapma gibi bir durumumuz çok olmuyor. Bizim sadece yapmamız gereken birlik beraberlik, takımdaki performansımızı korumak. Bursa’nın, Bursaspor’un böyle bir futbol potansiyeli varken, altyapıdan değerlendirilmesi gereken oyuncular olduğunu düşünüyorum. Çünkü altyapımızda yetenekli oyuncular var. Ama mental anlamda bazen geri kalabiliyorlar. Bunlara destek çıkmamız lazım. Altyapıda da bir oluşum var. O geçiş sürecinde biraz daha destek olabiliriz altyapı oyuncularına’ diye konuştu. 

Eksiklerimi biliyorum

Eksiklerinden de bahseden Emirhan ‘Fizik ve oyun tekniği anlamında eksiklerimin farkındayım. Özellikle sağ ayağım. Geliştirmek için çok çalışma yaptım. Hala da yapıyorum. Bireysel, ekstra antrenmanlarla bu açığı kapatma uğraşındayım’ dedi.  

Emre Belözoğlu ve Belluschi

Genç oyuncu, orta sahada kendine örnek aldığı isimleri ise şöyle açıkladı: ‘Türkiye’nin en büyük değeri futbol anlamında bence Emre Belezoğlu tabii ki. Onu ne kadar izlesem avantaj diye düşünüyorum. Bir yandan da Belluschi. Çok önemli futbolcu olduğunu düşünüyorum. İkisinin yeteneklerini, özelliklerini çok beğeniyorum. Onlardan da kapabileceklerimi kapmak istiyorum.’ 

Kendini yalnız hissediyorsun

Genç oyuncuların kiralık olarak farklı takımlara gitmesindeki sıkıntılardan da bahseden Emirhan ‘Bir kere buradaki aidiyet duygusunu hissedemiyorsun. Takım arkadaşlarınla farklı bir ortama ayak uydurmak bazen zor olabiliyor. Yalnız kaldığını hissedebiliyorsun ama eğer ki maç oynarsan, hocayla iyi bir diyaloğun olursa bu senin için avantaja dönüşebiliyor. Ama dediğim gibi bazen yalnız hissedebiliyorsun. Zorluğu bu. Faydası da oynayıp gelişmek’ şeklinde konuştu.  

Potansiyelli oyuncular

1997 jenerasyonunda önemli isimler olduğunu vurgulayan 21 yaşındaki oyuncu ‘Bir çok potansiyelli oyuncu bu grupta buluşmuştu. Gerçekten çok özel futbolcular vardı. Enes, Ertuğrul, Muhammed, Rüştü yani sayamayacağım kadar. Bunların hepsi potansiyelli oyuncular. Her biri iyi yolda ilerliyor. Ben hepsine inanıyorum, hepsi iyi yerlerde olacak’ diye konuştu.  

emirhan-aydogan-02.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X