Emlak Bankası yakında faaliyete geçecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın yeniden faaliyete geçirilmesi anlamında sona yaklaşıldığını söyledi.

Emlak Bankası yakında faaliyete geçecek

Kurum, Antalya’daki bir toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın 93 yıllık mirası ve tarihi olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: ”Bankanın tekrar faaliyetlerine başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik. BDDK’ye faaliyet izni için başvurumuzu yaptık. Çok yakın zamanda faaliyet iznini alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açmayı ve 93 yıllık Emlak Bankası’nı yeniden hayata geçirerek sektörümüze katkı sağlayacak hem kentsel dönüşümde uygun kredi verilecek hem de ülkemizde ithal edilen malların yerli üretimine katkı sağlayacak süreci de başlatmış olacağız.”

ÜÇ AYDA 52 BİN KONUT

TOKİ’nin özellikle son yıllardaki ürettiği konutlardan yaklaşık yüzde 95’inin sosyal konut niteliğinde olduğunu dile getiren Kurum, Türkiye’deki birinci el konut satışında TOKİ’nin payının 2018’de yüzde 7,7 olduğunu anlattı. Kurum, ”Hedefimiz yıl bazında 50 bin konutu ihale etmek, 50 bin konutun satışını gerçekleştirmek ve TOKİ tarafından inşası bitirilen 138 projede toplam 52 bin konutun 2019 yılının ilk üç ayında teslimini gerçekleştirmek” diye konuştu.

İMAR BARIŞI’NA 9,6 MİLYON BAŞVURU

-Vatandaştan gelen talep üzerine imar barışını 30 Haziran’a kadar uzattık.
-Bugüne kadar imar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin.
-Tutar yaklaşık 17 milyar lira. Süreci yürüten arkadaşlara teşekkür ediyorum.
-Hazineye 2017’de 10,7 milyar, 2018’de 11,4 milyar lira harç geliri sağladık.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X