Emniyet uyarıyor ama dinleyen yok!

Bursa’da 2 kişi kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler tarafından dolandırıldı.

Emniyet uyarıyor ama dinleyen yok!

Emniyet birimlerinin ve yetkililerin defalarca uyarmasına rağmen vatandaşlar, telefon dolandırıcılarına varını yoğunu vermeye devam ediyor. Merkez Osmangazi ilçesinde meydana gelen olayda, M.D.’yi arayarak, kendilerini polis olarak tanıttı. M.D.’ye hesabının terör örgütüne geçtiğini ileri süren sahte polis, elindekileri kendilerine vermelerini söyledi.

Bunun üzerine paniğe kapılan M.D., 61 adet küçük altın, 1 adet kafalı altın, 2 adet yarım altın, 1 adet cumhuriyet altını, 2 adet dördü bir yerde, 3 adet geniş bilezik, 1 adet kelepçe, 1 adet ince kelepçe, 1 adet zincir set takımı, 3 adet yüzük, 2 adet küpe, 1 adet köstek ile 330 lira parayı dolandırıcıların söylediği çöp kutusuna attı. Bir süre sonra sahte polisin verdiği numaraya ulaşamayan M.D., dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu.

Gemlik ilçesindeki bir başka olayda ise, bir kişi kendisini polis olarak tanıtan şahsa 12 bin 400 lira yatırdı. Dolandırıldığını anlayan şahıs, Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu.

Polis, her iki olay ile ilgili tahkikat başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X