Endonezyalı afetzedeler Türkiye’den götürülen çadırlarda kalacak

Endonezya’daki afette evlerini kaybedenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere Türkiye’den götürülen 250 çadır, ihtiyaç duyulan bölgelere kuruldu.

Endonezyalı afetzedeler Türkiye’den götürülen çadırlarda kalacak

Endonezya’nın Sulawesi Adası’ndaki deprem ve tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 91’e yükseldi. Felaket nedeniyle zor günler geçiren bölge insanına Türkiye’nin yardımları devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’den iki askeri kargo uçağıyla götürülen 250 çadır, Türk Kızılayı, Endonezya Kızılhaç’ı ve askeri personel tarafından afetin en yoğun yaşandığı Palu’da ihtiyaç duyulan alanlara kuruldu.

Barınma ihtiyacını karşılayacak çadırların kurulduğu alanlarda tuvalet, banyo, duş, ibadet alanı, okul ve sosyal tesis gibi bölümler de unutulmadı. Endonezyalı afetzedeler yapılan planlama doğrultusunda bu çadırlara yerleştirilecek. Türkiye’den askeri kargo uçaklarıyla götürülen bin uyku tulumu ise afetzedelere dağıtılacak.

Türk Kızılayının Endonezya ekip başkanı Ali Akgül, 10 günden bu yana Endonezya’da bulunduklarını ve afetin hemen ardından Cakarta’da Endonezya Kızılhaç’ı ile çalışmalara başladıklarını söyledi. Akgül, kargo uçakları ile Türkiye’den götürülen 250 çadır ve bin uyku tulumuyla yaklaşık bin 500 kişinin ihtiyacının karşılanacağını ve daha sonra gıda ve hijyen malzemesi dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X