Enerji Bakanı, yeni nükleer santralin yerini açıkladı

Enerji̇ ve Tabi̇i̇ Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yeni yapılacak olan nükleer santralin yerini açıkladı.

Enerji Bakanı, yeni nükleer santralin yerini açıkladı

24 Hazi̇ran’a 10 gün kala seçi̇m süreci̇yle i̇lgi̇li̇ merak edi̇len her şeyi̇ Enerji̇ ve Tabi̇i̇ Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CNN TÜRK’te anlattı. Albayrak konuşmasında yeni yapılacak olan nükleer santralin yeri konusunda ipucu verdi.

Berat Albayrak, “Borda önümüzde süreçte organize sanayi bölgelerinin dışında önemli merkezler inşa edeceğiz. Yerini belirledik ancak şu anda açıklamıyorum. Büyük merkezle beraber sanayi ile işbirliği yapılacak. Dünyadaki en gelişmiş örneği alacağız nükleerde de. İkisi de komşu olacak borla nükleer. 2023’de Akkuyu’nun ilk etabı devreye girecek. Üçüncünün yeri aşağı yukarı belli; büyük ihtimal Trakya Bölgesi olacak, nedeni de bu bölgenin çok fazla kullanımı var enerjide. Ancak bu bölgede üretim fazla yok. Hem kaynağında üreteceğiz, hem arz talep dengesi nedeniyle. 2018 yılında büyük bir ihtimalle detaylarını açıklayacağız.” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X