Enerji zamları yazı daha da ısıttı

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, temmuz ayında yaşanan 1.36’lık aylık enflasyonun sıcak geçen yazın son bölümünü daha da bunaltıcı hale getirdiğini söyledi.

Enerji zamları yazı daha da ısıttı

Türkay, söz konusu artıştan başta elektrik ve doğalgaz gibi devlet eliyle yönlendirilebilen fiyatların etkisinin önemli olduğunu ifade ederek, “Merkez Bankası yıl sonunda 13,9’luk bir enflasyon öngörüyor. Temmuz sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 16,65. Bu da hedefe ulaşmanın çok da kolay olmadığını gösteriyor. Devletin bütçe dengesini gözetmesini anlıyoruz. Ancak bunu zamlar yerine tasarrufla sağlamasını bekliyoruz. Enerji zamları tüm sektörlerin temel girdileri arasında. Bizler mal ve hizmet üretirken makul bir fiyata ulaşmaya çalışırken, enerjideki yüksek artış üretim ve ihracatta fiyat politikamızı olumsuz etkiliyor. Böyle olunca bizler için enerji zamları yazı daha da ısıtıyor. Umarım bunlar artık son bulur” dedi.

DOĞRU ADIM ÇAĞRISI

Türkay, yaz aylarında gıdadaki düşüşten azami istifade edip enflasyon mücadelesinin hız kesmeden sürmesi gerektiğini de kaydederek, “Ağustos ayı bayram ve izinlerle sakin geçecek gibi. Ardından sonbahara gireceğiz. Umarım, iktidar ve Merkez Bankası, dünyadaki olumsuz gidişleri de iyi gözlemleyerek doğru adımları atar. Yoksa, ekonominin ateşinin düşmesini beklediğimiz sonbahar serinliğini de kaçırırız” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X