Engelleri sporla aşıyorlar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, “Engelleri Aşalım, Sporda Buluşalım” projesi başladı.

Engelleri sporla aşıyorlar

Gençlik Hizmetleri ve Spor İnegöl İlçe Müdürlüğü tarafından engelli çocukların spora alıştırılması maksadıyla hayata geçirilen proje start aldı. Kapalı spor salonunda spor yaparak doyasıya stres atan engelli öğrenciler, her hafta bir gün spor yapacak. Bir saat boyunca spor yapan öğrenciler doyasıya eğlendi. Kısa mesafe koşu, engelli koşu, uzun atlama, bilek güreşi, bowling, gülle atma, penaltı atışı, jimnastik taklalar, basketbol serbest atış ve basketbol turnike atışı yarışmalarında engelli öğrenciler profesyonel sporculara taş çıkarttı. Öğrencilere başarı belgesi de takdim edildi. Spor sonunda pasta kesen öğrencilerin sevinci bir kat daha arttı.

İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “İnegöl’deki engelli çocuklarımıza haftanın bir günü kapalı spor salonumuzda antrenörlerimiz ve öğretmenleri nezaretinde spor yaptırıyoruz. Daha doğrusu şenlik tadında bir spor oluyor. Yarışmalar yaptık, birlikte güzel bir gün geçirdik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X