Engelli çocuklar Bursa’yı tanıyacak   

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘engelsiz turizm’ projesi dahilinde yüzlerce engelli çocuk Bursa’yı gezip, tanıyacak.

Engelli çocuklar Bursa’yı tanıyacak   

İki gün sürecek gezilerin ilk etabında çocuklar, dün şehir içindeki kültürel ve tarihi yerleri gezerken, yarın da Mudanya ve Uludağ olmak üzere doğal güzellikleri görme fırsatı bulacaklar. Karagöz – Hacivat Müzesi’nden start alan projede çocuklar Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş’la Karagöz – Hacivat oyununu izledi. Daha sonra 27 kişilik 2 midibüsle Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezdi. 

135 KİŞİYE ULAŞTIK…

Bursa’da alt ve üst yapı çalışmaları devam ederken, sosyal projelere de imza atmaya çalıştıklarını belirten Aktaş, “9 yıldır sürdürülen ‘şehrimi tanıyorum’ projesi kapsamında 135 bin kişiye ulaştık. Şehirde yaşayan çocuklarımıza, Bursa’mızın tarihi, doğal güzelliklerini tanıtarak, öğretmeyi ve göstermeyi hedefliyoruz.

Bu projeden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz ‘engelsiz turizm’ adlı çalışma sonucunda engelli vatandaşlarımıza Bursa’nın tarihi, doğal, turistlik güzelliklerini, Uludağ’ını, denizini beraberinde Hacivat-Karagöz’ünü, 2 günlük şehir merkezini kapsayan geziyle çocuklarımıza sunmaya çalışıyoruz. Bu sayede engelli çocukların ailelerini de eğlendirmeyi, dinlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X